23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportPatriarhul Daniel e dispus să renunțe la COLOANA oficială

Patriarhul Daniel e dispus să renunțe la COLOANA oficială

Patriarhul Daniel a declarat, sâmbătă, că membrii conducerii Bisericii Ortodoxe Române ar putea renunța la folosirea coloanei oficiale, informează Agerpres.

Patriarhul a confirmat că a folosit coloana oficială atunci când a fost nevoie să fie transportați înalți ierarhi din străinătate. În acele situații, BOR a obținut aprobare de la autoritățile române.

PF Daniel a răspuns, sâmbătă, la întrebările jurnaliștilor, după ce a oficiat slujba de sfințire a capelei Penitenciarului Jilava.

După terminarea slujbei, jurnaliștii l-au întrebat pe patriarh dacă a folosit legal coloana oficială. „Avem oficial, că ei ne-au spus cum să cerem. Ministerul. Dacă lumea este deranjată de coloană, noi nu avem nevoie de coloană (…) Pentru că am avut adesea delegații care trebuiau să ajungă la timp la aeroport. Nu înalți demnitari, ierarhi veniți din alte țări. Problema este că la cerere s-a făcut și s-a spus că este posibil. Trebuie în legislație făcut precis că nu se mai dă voie nimănui”, a spus PF Daniel.

După moartea polițistului Bogdan Gigină, presa a dezvăluit faptul că Patriarhul Daniel ar fi beneficiat de coloană oficială cu toate că, legal, el nu are acest drept. Potrivit legii, doar președintele, premierul, președintele Senatului și Camerei Deputaților sau omologii lor din străinătate, miniștri aflați în situații de urgență și foștii președinți au dreptul să fie însoțiți în trafic de echipaje ale Poliției Rutiere.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă