16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportPaleologu: Lui Blaga îi dau o carte despre Sadoveanu, lui Boc să-mi...

Paleologu: Lui Blaga îi dau o carte despre Sadoveanu, lui Boc să-mi citească moţiunea

Theodor Paleologu, cel mai tânăr dintre candidaţii la şefia PDL, i-a portretizat pe greii împotriva cărora se luptă în alegerile de sâmbătă – Vasile Blaga şi Emil Boc, spunând că Boc este animat de un simţ al datoriei dus la abnegaţie, iar Blaga are o faţă ascunsă, de om cald, plăcut şi cultivat. De asemenea, în emisiunea „Dezbaterile Rl”, moderată de Sabina Fati şi care va fi transmisă miercuri de la ora 13.00, Paleologu a vorbit şi despre relaţia sa şi a celor doi cu Traian Băsescu, dar şi despre „capacitatea de a se reinventa” a preşedintelui.

“Vreau să-i fac cadou lui Vasile Blaga o carte a tatălui meu despre Sadoveanu, Treptele lumii sau calea către sine. Este în memoria unei discuţii pe care am avut-o cu dânsul în această campanie, la Bolta Rece, la Iaşi, unde a vorbit foarte frumos despre spiritul moldovenesc şi despre Sadoveanu. Este un act de prietenie, nu există alte intenţii. Domnului Emil Boc îi recomand să citească cu multă atenţie moţiunea mea. Este foarte plăcută la lectură”, a spus Paleologu pe romanialibera.ro.

Despre actualul preşedinte al PDL, premierul Emil Boc, Paleologu a spus că “este un om animat în primul rând de simţul datoriei. Acesta este motorul său sufletesc, un simţ al datoriei dus până la abnegaţie”. Susţinerea pe care preşedintele Traian Băsescu i-a acordat-o lui Boc în cursa din PDL îl avantajează evident pe premier, spune Paleologu: “Pe mine nu mă turteşte însă acest lucru, nu sunt inconsolabil din această cauză”.

Despre Vasile Blaga, actualul secretar executiv al partidului, Paleologu spune că nu are de gând să folosească împotriva lui faptul că a pierdut Primăria Capitalei, pentru că “a avut o bătălie foarte grea, în care a fost aruncat foarte târziu şi probabil că nici nu se pliază pe profilul bucureştenilor”. În schimb, spune Paleologu, “Vasile Blaga este o persoană cu două feţe. Cea a buldogului, fie că este de bine, fie de rău, iar unii admiră partea aceasta, alţii o detestă. Dincolo de această aparenţă se află un om care are multă căldură, e un om de suflet, plăcut, cultivat. Are interesele lui, mai cu seamă de istorie. Este un om care trebuie văzut mai nuanţat”.

Relaţia dintre Traian Băsescu şi Vasile Blaga îi priveşte doar pe cei doi, spune Paleologu: “Eu chiar nu ştiu ce a fost între ei şi care este relaţia dintre ei. Nu ştiu dacă îmi doresc să ştiu aceste lucruri”.

Relaţia sa cu Traian Băsescu este una neutră deocamdată, a explicat Theodor Paleologu: “De mine, preşedintele nu a zis nici de rău, nici de bine. Poate într-o bună zi o să se manifeste şi faţă de mine. Până atunci, îmi văd de treaba mea în interiorul partidului. Traian Băsescu are o capacitate de a se reinventa şi de a renaşte cu totul aparte. Faptul că acum a scăzut în încrederea populaţiei nu înseamnă că nu va reveni. Până acum, ne-a arătat că posedă secretul revenirilor spectaculoase“.

Cele mai citite

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă