15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportFotbalObiective turistice în orașele care vor găzdui meciurile României la EURO 2024....

Obiective turistice în orașele care vor găzdui meciurile României la EURO 2024. Top 5 favorite la casele de pariuri.

10 orașe din Germania vor găzdui meciuri de la Campionatul European de fotbal, care va avea loc între 14 iunie și 14 iulie. EURO 2024 reprezintă un prilej de a urmări fotbal spectacol, dar în același timp poți să vizitezi și orașele în care România va juca. “Tricolorii” vor evolua în München, Köln și Frankfurt.

Programul echipei noastre este următorul:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, München)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Köln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

În cazul în care vom termina pe unul dintre primele două locuri sau vom fi printre cele mai bune patru echipe de pe locul trei, vom avansa în optimile de finală. Se poate observa că România are o grupă oarecum accesibilă, în care își poate pune speranțe la calificarea în optimile de finală.

Top 5 favorite la trofeu

Finala de la EURO 2024 va avea loc pe OlympiaStadion din Berlin, o arenă cu o capacitate de 74.461 de locuri. Va reuși Germania să profite de „avantajul propriului teren” la EURO și va ajunge în ultimul act al competiției? Rămâne de văzut. Deocamdată gazdele au șansa a 3-a la trofeu pe platformele de pariuri ce au pregătit cote castigare EURO 2024. Principalele două favorite sunt Anglia și Franța, urmate de Germania, Portugalia și Spania.

  • Anglia 4.50
  • Franța 5.00
  • Germania 7.00
  • Portugalia 9.00
  • Spania 9.00

Berlin este un oraș încărcat de istorie, cu numeroase atracții turistice. Poți zbura direct spre Berlin din București, în cazul în care ești unul dintre norocoșii cu bilet la finala EURO 2024. Iar dacă tot ajungi acolo, poți vizita Poarta Brandenburg, superba catedrală, Zidul Berlinului, Insula Muzeelor, Memorialul Holocaustului și Checkpoint Charlie.

România debutează la EURO pe Allianz Arena din München

Ca și atracții turistice în München, poți să începi în Marienplatz, o piață centrală în care vei vedea la fiecare pas clădiri cu arhitectură superbă, dar și numeroase restaurante și terase. Tot în centrul orașului mai poți vizita Biserica Sf. Petru, în timp ce în partea de nord a orașului vei găsi Palatul Nymphenburg. München este un oraș tocmai bun să-l iei la pas, deoarece s-ar putea să te surprindă. Iar în jurul orașului se află și câteva localități idilice din zona rurală.

YouTube video

Köln, orașul recunoscut la nivel mondial pentru catedrala sa

În Köln vom disputa cel mai greu meci din faza grupelor, contra Belgiei. Orașul este recunoscut la nivel internațional pentru catedrala gotică impunătoare. Este cea mai mare biserică din Germania și face parte din patrimoniul UNESCO. O poți observa imediat cum ieși din gară, mai ales că cele două turle nu au cum să treacă nevăzute. În același timp, te poți plimba prin centrul orașului, care arată destul de bine, din moment ce aproape toate clădirile au fost refăcute după Al Doilea Război Mondial.

Un alt punct de atracție al orașului este podul Hohenzollern. Obiceiul locului spune că e bine să aduci și un lacăt pe care să-l lași amintire aici. Deja sunt mii de lacăte. Podul este unul feroviar și este traversat zilnic de peste 1.200 de trenuri. Există însă și o zonă pietonală prin care îl poți traversa. De aici se vede și catedrala și este un loc bun în cazul în care îți dorești să faci poze.

Frankfurt, Manhattan-ul Europei

Frankfurt este recunoscut pentru zona financiară pe care o are, în care vei găsi o mulțime de zgârie-nori. Dincolo de faptul că aici se află numeroase clădiri noi, vei găsi și o parte veche a orașului, care este bine conservată. Punctul central este Piața Romberger, în care vei descoperi numeroase clădiri tipice arhitecturii din Germania. Unele clădiri și biserici de aici sunt construite în secolele XIV și XV. Tot în Frankfurt mai poți vizita și casa memorială a lui Goethe, care s-a născut aici în anul 1749. Te mai poți plimba și de-a lungul râului Main, mai ales că zona de promenadă este amenajată. Și poți merge și în barurile de pe acoperișul clădirilor, de unde poți vedea o panoramă superbă asupra orașului.

Lista completă a stadioanelor de la EURO 2024

YouTube video
  • Olympiastadion Berlin (capacitate: 74.461 locuri)
  • Fußball Arena München (capacitate: 70.076 locuri)
  • BVB Stadion Dortmund (capacitate: 65.849 locuri)
  • Stuttgart Arena (capacitate: 54.906 locuri)
  • Arena AufSchalke Gelsenkirchen (capacitate: 54.740 locuri)
  • Frankfurt Arena (capacitate: 54.697)
  • Volksparkstadion Hamburg (capacitate: 52.245 locuri)
  • Düsseldorf Arena (capacitate: 51.031 locuri)
  • Cologne Stadium (capacitate: 49.827 locuri)
  • Leipzig Stadium (capacitate: 42.959 locuri)

Sursa foto canva.com

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă