7.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportNăstase: USL a intrat în zodia căsătoriei din interes

Năstase: USL a intrat în zodia căsătoriei din interes

Fostul prim-ministru, Adrian Năstase, a declarat sâmbătă, la Consiliul Naţional al PSD, că USL a depăşit etapa dragostei tumultoase şi a intrat în zodia căsătoriei din interes, adăugând că era normal să se întâmple astfel.

“Am văzut că USL a depăşit etapa dragostei tumultoase şi a intrat într-o perioadă mai relaxată, zodia căsătoriei din interes. Multe căsătorii de acest gen rezistă perioade mai lungi, dar într-un fel era normal să se întâmple aşa. În pofida tensiunilor recente, cred în continuare că această alianţă este raţională şi justificată nu doar de necesitatea de a îndepărta un regim anacronic, ci şi pentru a realiza marile transformări de care România are nevoie”, a spus Năstase. 

Fostul preşedinte al PSD a spus că USL trebuie să funcţioneze în continuare, motiv pentru care e nevoie de concesii şi compromisuri duse până la o limită rezonabilă.

De asemenea, Năstase a declarat că PSD nu trebuie să facă greşeala de a intra într-o spirală a conflictului cu partidele din coaliţie, în acest sens fiind necesară evitarea replicilor acide şi a atacurilor publice între membrii USL.

Citeşte şi: Geoană, la Consiliul PSD: Mihaela, în continuare, dragostea mea

“Partidul nu ar trebui să facă greşeală de a intra într-o spirală a conflictului cu alte partide politice, mă refer la cele din coaliţii. Oamenii nu vor judeca partidul nici în urma unui concurs de replici publice, nici după un show cu numere de oratorie, ci după modul în care reuşim să oferim prosperitate şi să reducem sărăcia. Această guvernare a fost privită ca o mare speranţă, PSD nu are voie să dezamăgească”, a spus Năstase.

Fostul premier a precizat că partidele se vor diferenţia prin modul în care reuşesc să convingă la guvernare.

“Un program de guvernare niciodată nu a fost respectat sută la sută, dar angajamentul pe acest program, felul în care obiectivele din program sunt urmărite, va reprezenta un criteriu esenţial (de diferenţiere – n.r.)”, a spus Năstase.

Totodată, Năstase a precizat că mesajul principal pe care vrea să-l transmită este acela de a aloca toate resursele pe care le are PSD pentru succesul guvernării, nu pentru certuri politice.

“Trebuie evitate replici acide, atacuri publice între membrii coaliţiei. Nu trebuie să dăm apă la moară, nu trebuie să creăm un sentiment de neîncredere celor care aşteaptă de la noi realizări, tăieri de panglici, cum spunea un coleg de-al nostru ieri”, a mai spus Năstase.

Cele mai citite
00:00:41

VIDEO. OMS livrează ajutoare în Gaza după un incident mortal

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a difuzat imagini cu situația dezastruoasă din Gaza, după ce a livrat vineri (1 martie) combustibil și provizii medicale...

Consiliul JAI din 3-4 martie nu are pe agendă nici extinderea Schengen nici situația României

Consiliul JAI (Justiție - Afaceri Interne) va avea prima reuniune oficială a anului 2024 în perioada 3 - 4 martie iar pe agenda acestei...

Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că în scurt timp se va ști cine este candidatul comun PNL – PSD pentru Primăria Capitalei. Acesta...
Ultima oră
Pe aceeași temă