12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportNăstase urează ca 2011 să fie anul schimbării şi cere opoziţiei să...

Năstase urează ca 2011 să fie anul schimbării şi cere opoziţiei să nu fugă de răspundere

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, urează ca 2011 să fie “anul în care românii s-au opus minciunii şi dezamăgirii”, “anul schimbării şi al revenirii la normalitate”, şi recomandă formaţiunilor din opoziţiei să nu cadă, pe viitor, în capcana fugii de răspundere şi a acuzelor reciproce, potrivit NewsIn.

Într-o postare pe blog, Năstase trece în revistă evenimentele importante ale anului 2010 şi face referiri la 2011. “Se termină cel mai greu an din istoria noastră post-1989. E o etichetă care atârnă greu, dar care, din păcate, este deplin îndreptăţită. Au trecut 12 luni – primele din ultimul mandat al lui Traian Băsescu, cu nişte derapaje pe care cred că nimeni nu le întrezărea în decembrie 2009. Băsescu s-a ‘întrecut’ pe sine în tot ce a făcut”, este de părere social-democratul.

În opinia lui Năstase, 2010 a adus şi “mobilizarea vocilor care se opun lui Băsescu şi lui Boc”. El şi-a exprimat speranţa că în 2011 “opoziţia se va întări prin atragerea treptată a cât mai multor parlamentari, nemultumiţi de ceea ce face actuala putere”. “Şi în acest sens trebuie receptat şi apelul meu, de ieri, către UDMR”, a punctat Năstase.

Liderul PSD nu uită să amintească şi de ce a reprezentat 2010 pentru partidul său. “Anul 2010 a mai adus ceva bun pentru noi, cei din PSD: revenirea pe primul loc în opţiunea românilor. După câţiva ani de derapaje, înlocuirea lui Mircea Geoană cu Victor Ponta a repus partidul pe direcţia corectă”, susţine Adrian Năstase.

“Pentru 2011, această voce (a PSD – n.r.) trebuie să se canalizeze pe promovarea soluţiilor noastre, pe promovarea profesioniştilor din partid sau din afară, pe consolidarea mesajului de opoziţie, pe construcţia unui nou proiect pentru societate. Avem un potenţial program de guvernare, avem un potenţial partener de alianţă în opozişie şi avem o potenţială majoritate (dacă vom convinge UDMR că greşeşte în actualul drum)”, spune Năstase.

În opinia social-democratului, în 2011 va exista “o constantă – căutarea vinovaţilor”, considerând că cei de la putere vor continua, “şi mai agresiv decât până acum, să caute vinovaţi”. Năstase atrage atenţia că formaţiunile din opoziţie nu trebuie să cadă în aceeaşi capcană, a fugii de răspundere. “E important să avem răbdare, să avem inteligenţă şi să ştim să jucăm cartea cea mai importantă – cea a apărării democraţiei româneşti. Fiindcă, da, anul viitor se joacă soarta democraţiei româneşti. Dacă nu vom reuşi să debarcăm actuala putere, mă tem foarte tare că PDL şi Băsescu nu vor pleca de bună-voie de la putere la alegeri”, consideră social-democratul.

“Este important ca, în opoziţie, să nu începem să căutam şi noi vinovaţi, dacă vedem că presiunile la adresa puterii nu produc rezultate imediate. Nu trebuie să ne acuzăm unii pe ceilalţi, nu trebuie să fugim de răspunderea cooperării, nu trebuie să căutăm vinovaţi. Trebuie să căutăm soluţii. Soluţii care, eu cred, există (…) Vreau să vă fac o urare, la final de 2010 şi început de 2011: fie ca acest an să devină ‘Anul în care românii şi-au luat soarta în propriile mâini’, ‘Anul în care românii s-au opus minciunii şi dezamăgirii’, ‘Anul schimbării şi al revenirii la normalitate’. Sunt convins că, împreună, putem reuşi”, încheie Năstase.

Cele mai citite

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă