20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportNăstase: La Senat, Geoană a învăţat să facă un balet, ar trebui...

Năstase: La Senat, Geoană a învăţat să facă un balet, ar trebui şi Anastase să înţeleagă acest lucru

Adrian Năstase a criticat-o miercuri pe Roberta Anastase că nu este un liant între grupurile parlamentare, informează Newsin. De asemenea el a susţinut că Anastase ar trebui să înveţe de la Mircea Geoană care, confruntat cu solicitarea de schimbare din funcţie, a învăţat să facă “un balet” între forţele politice.

În cadrul unei emisiuni la B1Tv în care se discuta despre solicitarea opoziţiei de înlocuire a Robertei Anastase de la conducerea Camerei, liderului PSD i s-a adus în discuţie situaţia din urmă cu câteva luni când, la Senat, puterea a fost cea care a încercat să determine schimbarea lui Mircea Geoană, acuzându-l că încalcă regulamentul. “Dar aţi văzut ce înseamnă abilitatea politică? Mircea Geoană s-a descurcat! Este evident că Mircea Geoană, care avea o situaţie complicată, şi-a dat seama că, în poziţia pe care o avea, trebuia să facă un joc, un balet, sigur, păstrând apartenenţa la PSD, dar fiind mai atent cu anumite situaţii”, a spus liderul CN al PSD, adăugând că şi Roberta Anastase ar fi trebuit să înţeleagă acest lucru.

“Roberta Anastase a ajuns preşedinta Camerei Deputaţilor fiind numită pe acelaşi procedeu cu care Traian Băsescu şi-a numit şefa de cabinet. Ea a venit acolo numită de la Cotroceni (…) Problema este că Traian Băsescu a considerat că Parlamentul este o instituţie subalternă, anexă pentru Cotroceni şi a stabilit. Roberta Anastase, care nu avea niciun fel de experienţă, uitaţi-vă la CV-ul ei, nu avea niciun fel de pregătire, nu are din punct de vedere temperamental”, a susţinut Năstase, considerând că mai potrivit ca preşedinte al Camerei ar fi fost Ioan Oltean.

La intervenţia moderatorului emisiunii, care a susţinut că poate Roberta Anastase a fost totuşi o alegere mai bună datorită “inocenţei” ei, Năstase a replicat că aceasta nu reprezintă o calitate pentru un preşedinte de Parlament. “Preşedintele de Parlament trebuie să nu fie inocent, trebuie să aibă experienţă, să fie capabil să înţeleagă mecanismele, să fie un liant între grupuri (…) Anastase este mai radicală decât liderul grupului parlamentar al PDL-ului, ceea ce arată de fapt că e ceva ce nu funcţionează”, a considerat Năstase.

“Există un blocaj simbolic, pentru că până la urmă Roberta Anastase a făcut mai multe lucruri (…) Este vorba de un model nefericit de lider parlamentar (…) Ea, neavând o istorie personală foarte solidă, lucrează mai mult pe telecomandă, în permanenţă are un telefon pe care primeşte mesaje, cere indicaţii”, a mai comentat liderul PSD.

Cele mai citite

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă