30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportMusca se intoarce in arena politica

Musca se intoarce in arena politica

Sustinatorii Platformei Stolojan au decis ca nu vor sa participe la congresul PNL din luna ianuarie, temandu-se ca va fi aranjat de gruparea Tariceanu. In acest ritm, cresc sansele formarii unui nou partid. Platformistii au mai decis sa ceara demisia lui Tariceanu din fruntea Guvernului dupa votarea bugetului pe 2007 si i-au solicitat Monei Musca sa li se alature oficial.

Liderul Platformei Liberale, Theodor Stolojan, a declarat, luni seara, dupa o intalnire cu initiatori si sustinatori ai Platformei, ca ii va transmite Monei Musca invitatia de a li se alatura in actiunile viitoare. Deputatul Mona Musca a anuntat, ieri, ca va raspunde afirmativ invitatiei lui Theodor Stolojan. Cu toate ca initial atat Mona Musca, cat si Valeriu Stoica afirmasera ca alaturarea oficiala se va produce dupa decizia justitiei in privinta hotararii CNSAS, acum fostul vicepresedinte PNL spune altceva. “A fost o decizie politica a CNSAS, Colegiul a fost folosit ca arma in lupta politica. Justitia va aplica legea, iar verdictul va veni de la sine. Nu voi mai astepta nimic, ma voi alatura colegilor mei”.
Stolojan a criticat faptul ca trei vicelideri ai grupului PNL de la Camera Deputatilor au fost inlocuiti, calificand drept minciuni afirmatiile potrivit carora acestia ar fi demisionat odata cu anuntarea sustinerii pentru Platforma Liberala. Fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur a spus ca gesturile gruparii Tariceanu arata ca acestia nu mai doresc niciun fel de dialog.
Totusi, Theodor Stolojan a adaugat ca, in pofida unui asemenea comportament “neloial si incorect”, platformistii sunt in continuare deschisi dialogului. El a spus ca parlamentarii sustinatori ai Platformei Liberale vor vota bugetul de stat pe 2007.
“Dupa ce trece bugetul, ii vom solicita punctual demisia lui Tariceanu din Guvern”, au declarat surse din randul platformistilor. Discutiile de luni seara au avut loc pe fondul informatiilor potrivit carora 20 de parlamentari, apartinand si altor partide decat PNL, ar urma sa li se alature platformistilor in sustinerea unei eventuale motiuni de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă