Sursă foto: frf.ro

Mirel Rădoi, selecționer cu acte în regulă

FRF a oficializat numirea lui Rădoi în funcția de selecționer. Acesta a semnat un contract pe doi ani, urmând să stea pe banca tricoloră până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2019 - 09:27

La conferința de prezentare organizată la Casa Fotbalului au fost prezenți Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice. Evenimentul a început cu un filmuleț cu Mirel Rădoi ca jucător al naționalei și ca selecționer al naționalei de tineret.

Președintele FRF a declarat că vede în Rădoi un arhitect capabil să coordoneze reconstrucția echipei de seniori a României. „Mandatul lui Mirel Rădoi este unul de construcție. El cunoaște cel mai bine jucătorii U21 care au ajuns la prima reprezentativă. E antrenorul cel mai potrivit să integreze tinerii jucători participanți la Campionatul European de tineret. El a reușit să construiască o echipă, un grup unit ceea de dorim să se întâmple și acum!”, a spus Răzvan Burleanu.

De cealaltă parte, Mirel Rădoi a dezvăluit principalul motiv pentru care a acceptat oferta Federației. „Nu am putut să văd lucrurile care s-au spus despre jucătorii pe care eu i-am antrenat în vară, să fie acuzați că nu fac faţă la naționala mare, că necalificarea e din cauza lor. Pe mulți care au fost la tineret i-am antrenat și mi se rupea sufletul când vedeam ce se scrie despre ei. Am petrecut mult timp alături de aceștia și nu mi-a plăcut ce s-a scris de ei”, a declarat noul „principal” de la națională.

România va încerca să se califice la Euro 2020 prin intermediul play-off-ului Ligii Naţiunilor, acolo unde tricolorii întâlnesc, în martie, puternica națională a Islandei. Dacă va trece de nordici, trupa lui Rădoi ar urma să dea bătălia finală împotriva Bulgariei sau Ungariei, pe 31 martie.

Comentarii