35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSportFotbalMirel Rădoi are și planul C pentru partida de miercuri cu Macedonia...

Mirel Rădoi are și planul C pentru partida de miercuri cu Macedonia de Nord

Într-o conferinţă de presă susţinută la Skopje, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, marţi, că în meciul cu Macedonia de Nord din preliminariile CM 2022 se aşteaptă la un joc ultra-ofensiv al adversarilor pentru că aceştia nu mai au nimic de pierdut în lupta pentru calificare.

„Partida de mâine seară cu Macedonia de Nord va fi una mult mai grea decât cea din tur de la Bucureşti. Pentru că adversarii au schimbat antrenorul, au schimbat sistemul de joc şi sunt mult mai agresivi în momentul în care au mingea. În plus, calitatea individuală a jucătorilor face din Macedonia de Nord o echipă foarte, foarte bună în momentul posesiei. Toţi jucătorii lor se pun în slujba echipei şi de aceea consider că Macedonia de Nord de acum este mai periculoasă decât cea pe care am întâlnit-o la Bucureşti. Mâine ne aşteaptă o partidă în care un egal pe noi ne mai ţine în viaţă, dar pe Macedonia Nord nu. Şi în situaţia asta ei nu mai au nimic de pierdut şi sunt sigur că vom avea în faţă un sistem 4-3-3 cu un presing foarte sus, un joc ultra-ofensiv al lor. Starea proastă a gazonului în anumite momente îi poate dezavantaja precum şi spaţiile rămase libere în apărare”, a transmis Rădoi.

Ianis Hagi a fost depistat pozitiv la Covid-19, iar selecţionerul speră să nu mai aibă alte surprize, deşi a recunoscut că are pregătit şi un plan C pentru partida de miercuri seara.

„În mare parte avem în minte posibilii titulari pentru mâine, mai sunt două semne de întrebare. Noi ne-am obişnuit cu situaţii de acest gen, aşa că avem şi planul B şi planul C pus deoparte, ca să spun aşa. Să sperăm că nu va fi nevoie să aplicăm şi planul C pentru că atunci nu vom avea prea multe soluţii pe banca de rezervă”, a mai spus tehnicianul.

„Avem nevoie de victorie mâine. Trebuie să ne uităm să vedem când a avut naţionala ultima oară trei victorii în meciuri oficiale… Deci este ceva timp, aşa că mâine seară ar fi momentul să câştigăm. Dar nu doar pentru că nu am mai făcut-o de câţiva ani, ci pentru că o victorie ar păstra speranţele pentru locul doi. Aşa am elimina şi o a doua echipă din lupta asta… pentru că noi prin victoria de duminică i-am eliminat pe cei din Islanda. Cu o victorie aici am elimina-o şi pe Macedonia de Nord şi ar rămâne în bătălia pentru cele două locuri Germania, Armenia şi România”, a adăugat Mirel Rădoi.

Constantin Budescu, recent transferat la FCSB, ar putea fi convocat pentru meciurile următoare. „Nu doar Budescu se află în planurile mele, ci toţi jucătorii care îşi găsesc echipe şi joacă e clar că sunt potenţiali convocaţi la echipa naţională. El dacă va reuşi să joace şi o va face bine atunci va fi chemat la prima reprezentativă”, a explicat Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, miercuri, de la ora 21:45, pe Tose Proeski Arena din Skopje, selecţionata Macedoniei de Nord, într-o partidă din cadrul Grupei J a preliminariilor CM 2022.

În precedentele două meciuri disputate de la începutul acestei luni, România a învins Islanda (scor 2-0, la Reykjavik) şi Liechtenstein (scor 2-0, la Bucureşti). Echipa antrenată de Mirel Rădoi a urcat pe locul al treilea în clasamentul grupei, devansând Macedonia de Nord.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

17 note schimbate radical la Evaluarea Națională

Procentul mediilor de peste 5 de la Evaluarea Națională (EN) a crescut mai puțin după contestații, în acest an, dar tot au existat 17...

17 note schimbate radical la Evaluarea Națională

Procentul mediilor de peste 5 de la Evaluarea Națională (EN) a crescut mai puțin după contestații, în acest an, dar tot au existat 17...

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru Azov

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru capturat al regimentului Azov, după ce încă nu s-a decis...
Ultima oră
Pe aceeași temă