11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportMinistrul Economiei: Oamenii nu mai au încredere în stat

Ministrul Economiei: Oamenii nu mai au încredere în stat

Ministrul Economiei, Costin Borc, a realizat o comparaţie între  România din perioada 1998-1999, când a fost consilier al premierului Radu Vasile, și România anului 2015. Astfel, ministrul a arătat că România este o țară „bine așezată” și „arată bine din punct de vedere macroeconomic”, însă oamenii nu mai au încredere în stat, potrivit Digi 24. 

„În 1998-1999 eram încă într-o fază romantică. În 2005 suntem o țară bine așezată, o țară din Uniunea Europeană, o țară membră a NATO. 2015 este un an în care, din punct de vedere macroeconomic, România arată bine. Nu suntem într-o criză, suntem departe de a fi într-o criză. Dar, din nefericire, pe parcursul acestor ani de tranziție, s-a pierdut foarte mult încrederea: încrederea în stat, încrederea în vecinul nostrul, în aproapele nostru. Iar lucrurile acestea erodează profund și economia”, a spus Costin Borc la Digi 24. 

Ministrul a precizat că una dintre provocările României din acest moment este egalizarea diferenţelor dintre regiuni. 

„Nu este suficient să avem câteva întreprinderi de vârf, cum este Dacia. Nu e suficient să avem niște clustere tehnologice în jurul Clujului sau la Brașov, la Sibiu”, a adăugat ministrul Economiei.

Borc a precizat că îl admiră pe premierul Radu Vasile. 

„Radu Vasile a fost un tip foarte profund”, un om care s-a trezit cu sarcina de a conduce Guvernul „într-un moment de criză profundă a României. În anul 1999, când el a plecat din Guvern, România lovise fundul și se îndrepta în sus”, a spus ministrul Economiei.

Printre realizările Guvernului Radu Vasile, Costin Borc, a enumerat închiderea Bancorex, restructurarea sectorului minier, privatizarea Bancpost, privatizarea BRD, punerea bazelor privatizării Dacia și a Băncii Agricole.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă