15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportMinistrul Economiei, Alexandru Petrescu, propus pentru a prelua interimatul la Ministerul pentru...

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, propus pentru a prelua interimatul la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, după demisia lui Florin Jianu

Premierul Sorin Grindeanu a transmis, vineri, președintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului Economiei, Alexandru Petrescu, ca ministru interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, după ce Florin Jianu și-a anunțat demisia.

Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, informează Guvernul.

Cine este Alexandru Petrescu

 

Alexandru Petrescu a fost, începând cu anul 2015 președinte al Consiliului de Administrație al S.N.C.F.R. Călători S.A. și începând cu 2014 director general și membru al Consiliului de Administrație al C.N. Poșta Română S.A., potrivit site-ului www.posta-romana.ro. Din 2014 a fost membru al A.R.B.A. (Asociația Română de Bună Administrare), din 2012 — președinte al Comisiei pentru Pregătirea și Monitorizarea Procesului de Privatizare C.N. Poșta Română S.A. și din 2012 — director executiv la Direcția Strategie și Dezvoltare a C.N. Poșta Română S.A.

În anul 2011, a ocupat funcția de vicepreședinte al Raphaels Bank, Londra, Marea Britanie. În 2006 a fost director pentru Europa — Business Development la Advanced Payment Solutions Ltd, London UK & Europe. Prepaid, Postpaid and Transactional Products, în 2002 — Director Business Development la Chequepoint Ltd, London UK. Servicii Financiare și Produse Prepaid, iar în 2000 — Business Development Executive la KfK Ltd, Kent Marea Britanie.

Este membru fondator al Consiliului de Administrație al „Poșta Română Broker de Asigurare”. Are peste 15 ani experiență în activitatea profesională și cunoștințe în următoarele domenii: Leadership, Strategie și management al organizațiilor și proiectelor majore, Leadership în sectorul relevant, conducere și soluționare probleme, management-ul rezultatelor, incluzând calitatea serviciilor, timp și costuri.

A activat ca vicepreședinte al PSD diaspora, potrivit site-ului www.alexpetrescu.com.

Premii și recunoașteri naționale și internaționale: Diploma de Excelență acordată C.N. Poșta Română pentru realizări semnificative în dezvoltarea domeniului telecom și a societății informaționale din România (aprilie, 2015); Best CEO for Turnaround Performance (Revista Comunicații Mobile, 2014); Quality of Service Award for ROMANIA (Universal Postal Union, 2014); Lider de succes (Galele de Excelență în Industria Românească, 2014); Premiul pentru dezvoltarea relațiilor financiare internaționale (Gala Premiilor e-Finance, FinMedia, 2015); cea mai bună redresare a unei companii — Poșta Română (Galele de Excelență în Industria Românească, 2014); diplome acordate de forurile de conducere ale organismelor sindicale pentru colaborare, parteneriat social activ și promovarea activităților comune în interesul salariaților din sectorul comunicații (2013-2014); nominalizare Best Turnaround 2014 — Poșta Română (Business Review Awards, Business Review Magazin); Premiul Național acordat de Camera de Comerț și Industrie a României către CNPR, Locul I, Sectorul Servicii, Categoria Întreprinderi Foarte Mari (2015); Premiul pentru Restructurarea Unei Companii de Stat (Gala FinMedia, 11 februarie 2016); Premiul pentru prezența permanentă în TOP 100 COMPANII ROMÂNEȘTI (23 februarie, 2016).

Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care ieri, Florin Nicolae Jianu și-a înaintat demisia din funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. 

 „Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?”, a scris Florin Jianu, joi, pe Facebook.

El a continuat afirmând că nu poate accepta „impostura sau minciuna”.


Citiți continuarea aici: Guvernul-marionetă al condamnatului Liviu Dragnea începe să se dezintegreze. Prima demisie a unui ministru din Cabinetul Grindeanu: O fac pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani


„Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostură și minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”, a continuat el.

Și secretarul de stat Daniel Șandru, coordonator al Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului României a anunțat că va demisiona joi. Decizia sa vine după ce Guvernul a apropat OUG privind grațierea și modificarea Codului penal și de procedură penală.

El a postat pe pagina sa de Facebook cererea prin care îl înștiințează pe premierul Sorin Grindeanu de decizia sa, cu descrierea: „Gata. În seara asta voi fi în stradă.”  Într-un alt document, el explică motivele pentru care a renunțat la funcție.


Citiți continuarea aici: FOTO: Secretarul de stat Daniel Șandru, demisie de onoare, după ce Guvernul a aprobat OUG privind grațierea: România nu poate progresa prin minciună, dispreț fățiș față de cerințele românilor. Abuzurile nu pot fi îndreptate prin abuzuri mai flagrante


„Recurg la acest gest de onoare întrucât din poziția pe care o dețineți ați transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democrației și statului de drept”, a explicat Daniel Șandru.

Executivul a adoptat, în ședința de marțea trecută, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală. De asemenea, Guvernul a adoptat un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. 

Peste 15.000 de persoane au ieșit, marți spre miercuri, în Piața Victoriei, pentru a își arăta nemulțumirea față de decizia Guvernului. Ei au strigat: „Asta e trădare, nu e guvernare”,„Anticipate”, „Trădătorii”, „Noaptea, ca hoţii”, „Nu plecăm”. Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară. Și miercuri dimineața, mii de persoane protestează în faţa Palatului Victoria. Jandarmeria a luat măsuri speciale în zonă, suplimentând dispozitivul de pază. Jandarmeria a luat, încă de la prima oră, măsuri de întărire a dispozitului de pază a Guvernului, în zonă fiind trimise trei echipaje şi mai mulţi jandarmi. Miercuri seara, la nivel național au manifestat aproape 300.000 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 150.000 s-au adunat în Piața Victoriei din Capitală.

Protestele au continuat și joi seara. În Capitală, în Piața Victoriei au manifestat aproximativ 80.000 de persoane. La nivel național. numărul demonstranților au fost de aproximativ 200.000. Și în străinătate, sute de persoane s-au strâns pentru a critica decizia Guvernului de a aproba OUG privind modificarea Codului penal și de procedură penală.


Comportament sinucigaș. PSD crapă din toate încheieturile dar se strânge în jurul lui Dragnea în ciuda sutelor de miii de români care acuză partidul că e o ciumă roșie

 

Social-democrații nu vor da înapoi în privința modificării Codului Penal. Ministrul Justiției, Florin Iordache, va fi păstrat în funcție. După ce guvernul l-a salvat de dosarul de abuz în serviciu, Liviu Dragnea vrea să scape și de condamnarea în dosarul fraudării referendumului. Între timp, demisiile și nemulțumirile se accentuează.


Semnele care avertizează România că riscă să fie înhățată de un dictator sadea. Cultul personalității: cum a fost PSD acaparat de Liviu Dragnea

Au existat semne că Liviu Dragnea conduce PSD cu mână de fier. Spre exemplu, deciziile luate în unanimitate în cadrul partidului. Joi, toți membri de partid chemați la centru, au decis, tot în unanimitate, ca partidul să nu retragă controversatele ordonanțe.

 


 

 

Cele mai citite

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Veste tristă pentru handbalul românesc. Naționala masculină a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2025

Naționala României de handbal masculin a fost învinsă decisiv de echipa Cehiei în manșa secundă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025....
Ultima oră
Pe aceeași temă