Teodor Meleșcanu este ministrul propus al Afacerilor Externe în Cabinetul Grindeanu. În contextul alegerilor prezidențiale din 2014, numele lui Meleșcanu a fost asociat cu cel al lierului Sindicatelor Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Mircea Dogaru, care apare, în 2014, pe o listă de „prieteni ai Rusiei”, dezvăluită de un grup de hackeri ruși.
Jurnalistul Mălin Bot explica, la acel moment, că implicarea lui Dogaru în strângerea de semnături pentru ca fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) să candideze la alegeri poate fi pusă sub semnul întrebării, întrucât acesta colonelul în rezervă a avut legături cu oameni ai Moscovei din Capitală.
Pe de altă parte, Teodor Meleșcanu afirma că Dogaru a avut „câteva intervenții” în favoarea sa, însă nu ar fi semnat pentru el și nici nu ar fi adunat semnături.
Numele lui Mircea Dogaru figura, în 2014, pe o listă de „prieteni ai Rusiei”, dezvăluită de grupul de hackeri ruși „Humpty Dumpty” – „Shaltai Boltai”, precizau jurnaliștii de la siteul ucrainean Texty, citați de ÎnLinieDreaptă.net.
Hackerii au spart contul de e-mail al unui colaborator apropiat al lui Aleksandr Dughin, pe nume George Gavrisha (care a lucrat și cu fostul ministru pentru Comunicații și Media al lui Puțin, Igor Shchyogolev). Gavrisha apare ca asistent personal al lui Dughin. Grupul de hackeri a dat publicității o parte dintre documentele care descriu modul de acțiune al cercului lui Dugin, în special pe cel al finanțatorului, Konstantin Malofeev.
Jurnaliștii de la Texty au studiat arhiva de email-uri și afirmă că au descoperit o anexă întocmită cel mai probabil de staff-ul lui Dughin, în care apar țările în care este considerată necesară înființarea unor cluburi de elită sau unor grupuri de influență pro-ruse. În mesaje apare și o listă de persoane cu care ideologul Kremlinului Alexandr Dugin s-a întâlnit personal sau a discutat prin intermediari, din mai multe țări.
Consultați lista cu românii ale căror nume apar pe listele respective aici.
„Liderul Partidului Social Democrat a anunţat, marţi, lista miniştrilor pentru viitorul Guvern condus de Sorin Grindeanu, în care vor fi vicepremier va fi Sevil Shhaideh”… citește continuarea aici.
Cel mai citit articol: Andrei Pleşu îl desfiinţează pe Liviu Dragnea. Scriitorul spune că liderul PSD, şmecherul „de vocaţie”, este mai periculos decât Victor Ponta
DEZVĂLUIRI: Un mic burghez generos cu PSD. Premierul desemnat, donaţie din venituri nejustificate ale tatălui
Principalele hibe din declarațiile de avere ale viitorului prim-ministru. Ctiți aici tot articolul!
Pe aceeași temă: O cunoscută jurnalistă îl demolează pe Sorin Grindeanu: Rânjea ca o slugă penibilă la dreapta reîncarnării lui Tănase Scatiu
O cunoscută jurnalistă i-a desfiintat pe Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, revoltată de imaginea celor doi din momentul în care liderul condamnat al PSD a anunțat noua numire pentru funcția de prim-ministru. Citiți aici tot articolul!
Ministrul Educației, Pavel Năstase, își prezintă CV-ul oficial pe nu mai puțin de 14 pagini. Profesorul de la Academia de Studii Economice înșiruie numeroase articole publicate în diverse jurnale. Doar că din cele 60 articole și studii enumerate, numai două sunt considerate relevante de către comunitatea științifică.
La 38 de ani, Daniel Constantin, propus de PSD şi ALDE să preia conducerea Ministerului Mediului, a intrat în politică în anul 2006, fiind promovat şi susţinut de Dan Voiculescu. Daniel Constantin a preluat de la Dan Voiculescu funcția de președinte al Partidului Conservator. Daniel Constantin a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Guvernul Ponta, precum şi vicepremier în al treilea Cabinet condus de Victor Ponta.
Ana Birchall, propusă ca ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu, are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD. Până acum, cele mai importante funcții politice ale ei au fost cele de consilieră a lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era ministru de Externe, şi apoi de consilieră a lui Victor Ponta, când acesta era prim-ministru.
Răzvan Alexandru Cuc, propus ca ministru al Transporturilor în cabinetul Grindeanu, a deținut în perioada anilor 2015 – 2016 funcția de secretar de stat în același minister, unde fusese adus de Victor Ponta. În mai 2016, premierul Cioloș l-a eliberat pe Răzvan Cuc (33 de ani) din funcția de secretar de stat, după ce ar fi participat la un miting electoral PSD în județul Giurgiu.
Petre Daea, propus ca ministru al Agriculturii în guvernul Grindeanu, s-a remarcat anterior ca un susținător al culturilor modificate genetic, dar și ca un susținător al amantei sale, Camelia Luchian, pe care o dorea ca vicepreședinte la Agentia Nationala pentru Pescuit şi Acvacultura.
Dorel Bodog a fost director al Spitalului Judeţean Bihor iar un an mai târziu a fost numit şeful Direcţiei Generale de Sănătate Publică de către ministrul Sănătăţii de la acea vreme Cseke Attila, din Guvernul Boc.
Florin Iordache este cel care a dirijat operațiunile din Parlament din decembrie 2013 de modificare a legislației penale și este inițiatorul mai multor proiecte controversate. Iordache este cunoscut pentru faptul că a dirijat din um¬¬bră operațiunea supranumită de presă „Marțea Neagră“, prin care deputații au modificat mai multe acte normative în favoarea politicienilor cu probleme penale.
GUVERN PĂTAT. Ionuţ Vulpescu, propus ca ministru al Culturii, a fost consilierul lui Ion Iliescu
Ionuţ Vulpescu, propus pentru funcția de ministru al Culturii, este un apropiat al preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia.