17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportMinistrii Guvernului PNL-UDMR

Ministrii Guvernului PNL-UDMR

Premierul Calin Popescu -Tariceanu va prezenta, astazi, Parlamentului, o formula a Guvernului restructurat, care ar putea oferi cateva surprize: Cristian Adomnitei – ministru al Educatiei si Cercetarii, Tudor Chioariu – ministrul Justitiei, Teodor Melescanu – ministru al Apararii, Ludovic Orban – ministru al Transporturilor, Paul Pacuraru – ministrul Muncii, Cristian David – ministru de Interne, Decebal Traian Remes- ministru al Agriculturii.

Surse liberale au precizat pentru Rompres ca Mihai Voicu ar urma sa coordoneze toate departamentele si structurile aflate in subordinea primului-ministru, Adrian Cioroianu va fi noul ministru al Afacerilor Externe, Adrian Iorgulescu va ramane ministru al Culturii si Eugen Nicolaescu ministru al Sanatatii, iar Varujan Vosganian va coordona Ministerul Economiei, ce ar urma sa fie comasat cu cel de finante.

Din cele trei portofolii negociate de UDMR, Laszlo Borbely ar urma sa ocupe postul de ministru al Dezvoltarii Regionale, Zsolt Nagy ramane ministru al comunicatiilor, iar Korody Attila va fi ministrul Mediului. Singurul vicepremier al noului Cabinet Tariceanu va ramane Marko Bela.

Premierul Tariceanu urmeaza sa prezinte astazi lista noului guvern in cadrul Biroului Politic Central al PNL.

Noii ministri vor fi audiati, astazi si maine, de catre comisiile de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului. Dupa audieri, premierul Calin Popescu-Tariceanu va veni in fata plenului reunit al Parlamentului cu programul de guvernare si cu lista membrilor Cabinetului, urmand ca noul Guvern sa primeasca votul de incredere din partea parlamentarilor in sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor de miercuri .

In cazul in care Parlamentul nu valideaza aceasta formula propusa de premierul Calin Popescu-Tariceanu, se considera ca noul Executiv este demis, in frunte cu primul-ministru. In urma unui eventual vot de neincredere al parlamentarilor, presedintele Traian Basescu va propune un nou premier, care va trebui sa vina in fata Parlamentului cu un nou program de guvernare si un nou Cabinet.
Daca nici noua formula de Executiv nu va fi agreata de Parlament, presedintele va veni cu o ultima propunere, care, daca nu este validata de parlamentari, va duce la dizolvarea Legislativului si organizarea de alegeri anticipate intr-un interval de sase luni.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă