20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSportMinisterul Justiţiei rămâne la PSD. Antonescu: PNL nu se asociază la combinaţia...

Ministerul Justiţiei rămâne la PSD. Antonescu: PNL nu se asociază la combinaţia Ponta-Băsescu

UPDATE. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, miercuri seară, că liberalii sunt gata oricând să preia Ministerul Justiţiei dacă se respectă criteriile pentru numirea procurorilor, menţionând că alegerea este a premierului şi adăugând că ar fi înţeleaptă retragerea actualelor propuneri, potrivit Mediafax.

“Suntem gata oricând să preluăm MJ dacă se respectă criteriile pentru numirea procurorilor”, a spus Antonescu. El a precizat că alegerea este a premierului.

—–

 

UPDATE. Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat, miercuri după şedinţa USL, că poziţia PNL referitoare la ”propunerile din Justiţie” nu s-a schimbat.

„Poziţia noastră nu s-a schimbat referitor la propunerile la Justiţie. Problema Justiţiei rămâne în responsabilitatea lui Ponta şi a PSD, probabil şi în responsabilitatea domnului Băsescu, după pactul de înţelegere. PNL nu se asociază la combinaţia Ponta- Băsescu. Premierul şi PSD şi-au asumat responsabilitatea pentru Justiţie. Ponta a propus să facem un schimb de ministere, dar miza unei guvernări nu este numărul de ministere pe care le deţii”, a precizat Antonescu.
_ _ _ _

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va rămâne ministrul interimar al Justiţiei.

De asemenea, Ponta a subliniat că partenerii săi din alianţa USL nu au cerut în schimbul Ministerului Justiţiei un alt minister.

”Colegii mei din PNL nu au cerut nimic în schimb. Au spus foarte clar că nu vor niciun portofoliu. S-a pus problema că dacă îmi asum domeniul, atunci să îmi asum ministerul”, a spus premierul.

 

În curs de actualizare

Citeşte şi Bârsan, Alistar şi Chiuariu, pe lista liberalilor pentru portofoliul Justiţiei. Cei trei sunt apropiaţi ai lui Dan Voiculescu

 

Cele mai citite

Săraci deși muncesc. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din rândul statelor Uniunii Europene. Deși muncesc, românii prezintă un risc mai mare de...

Impactul jocurilor în mediul online asupra vieților noastre

În ultimii ani, lumea jocurilor online a cunoscut o expansiune rapidă, transformându-se într-un fenomen cultural care influențează numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Aceste jocuri...

Frank-Walter Steimeier: Legea fundamentală a Germaniei a fost ‘un mare dar’ după tirania regimului nazist

Legea fundamentală a Germaniei a fost 'un mare dar' după tirania regimului nazist, a declarat joi preşedintele Frank-Walter Steimeier, cu prilejul unei ceremonii la...
Ultima oră
Pe aceeași temă