14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportMihai Voicu, noul vicepreședinte al Camerei Deputaților

Mihai Voicu, noul vicepreședinte al Camerei Deputaților

Liberalul Mihai Voicu a fost ales, marţi, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Ludovic Orban s-a retras din funcție. Astfel, 195 de persoane au votat „pentru”, iar 14 au fost „împotriva” alegerii sale, informează Agerpres.

Votul a fost secret cu bile. 

Ludovic Orban a anunţat pe 11 aprilie că, în urma anchetării sale de către procurorii DNA, îşi va retrage candidatura pentru funcţia de primar al Capitalei şi că va demisiona din conducerea PNL, dar şi din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Orban este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri şi i-a cerut 50.000 de euro. Conform procurorilor, banii erau pentru promovarea sa în campania electorală şi urmau să ajungă la persoane cu funcţie de decizie din două posturi de televiziune.

Cele mai citite

Rusia pune România pe lista țărilor care oferă armament Ucrainei. Despre sistemul Patriot încă nu se spune nimic

Rusia a plasat România pe un fel de "listă neagră", aceea a țărilor care furnizează sprijin militar Ucrainei, indicând precis și ce fel de...

Juventus Torino a câștigat Cupa Italiei

Juventus Torino a câștigat a 15-a Cupă a Italiei din istoria sa, după ce a învins-o cu scorul de 1-0 pe Atalanta, în finala...
Ultima oră
Pe aceeași temă