21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportMihai Tudose, după furtuna violentă din vestul țării: Vom implementa un sistem...

Mihai Tudose, după furtuna violentă din vestul țării: Vom implementa un sistem de alertă prin telefonia mobilă

Premierul Mihai Tudose a anunțat, duminică seara, într-o intervenție la Digi24, că săptămâna viitoare va începe implementarea unui sistem de alertare a populației prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, ca urmare a furtunii puternice din vestul țării, în care opt persoane au murit și 67 au fost rănite.

„Săptămâna viitoare este obligatoriu să începem implementarea unui sistem de alertă pe telefoanele mobile pe zone. Adică toți operatorii de telefonie să fie obligați prin lege să ajungă acea alertă pe telefoanele mobile ale tuturor celor din zonă. Adică, cine e într-o zonă de acoperire pe zona care e declarată în pericol, că e furtună, că e viscol, că e orice, chiar o alertă chimică, incendiu, să primească automat această alertă pe telefonul mobil. Pentru că cei care erau în parc și au fost surprinși de acest fenomen meteorologic brusc nu urmăreau niciun mijloc de informare în masă", a spus premierul.

Potrivit celui mai recent bilanț anunțat de ISGU, opt persoane au murit, 67 au fost rănite, duminică seara, în urma furtunii din vestul țării.

Pe aceeași temă:

Cele mai citite

Aeroportul Internațional „Delta Dunării”- „gaura” neagră a Consiliului Județean Tulcea

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a inaugurat recent, cu mare tam-tam, finalizarea lucrărilor de modernizarea a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” de la...

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...
Ultima oră
Pe aceeași temă