15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSituația localităților fără curent electric, după furtuna violentă din vestul țării

Situația localităților fără curent electric, după furtuna violentă din vestul țării

Opt persoane au murit și 67 au fost rănite, duminică seara, ca urmare a unei furtuni puternice care a cuprins vestul țării. Vremea a afectat și funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat.

Situația la ora 20:00:

În județul Timiș, au fost afectate 8 linii de înaltă tensiune și 70 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiți și 5 stâlpi de beton rupți. Alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 30 de localități.

 În județul Caraș Severin, au fost afectate 10 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 23 de localități.

În județul Hunedoara, au fost afectate 25 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 15 localități.

 În județul Arad, au fost afectate 50 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 23 de localități.

La nivelul societății E-Distribuție Banat a fost declarată stare de urgență de nivelul 2, iar 40 de echipe de intervenție ale societății și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil.

Potrivit celui mai recent bilanț anunțat de ISGU, opt persoane au murit, 67 au fost rănite, duminică seara, în urma furtunii din vestul țării.

Pe aceeași temă:

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă