16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportMihai Răzvan Ungureanu: Nu suntem o ţară de înotători, nu am o...

Mihai Răzvan Ungureanu: Nu suntem o ţară de înotători, nu am o mare apetenţă pentru piscine săpate în diferite localităţi

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu este prezent la emisiunea Prim Plan de la TVR 1. Iată principalele declaraţii din emisiune.

 

Premierul a declarat că intenţionează să se prezinte în Parlament la momentul împlinirii a 100 de zile de mandat ca prim-ministru, pentru a detalia măsurile care vor fi adoptate de Guvern în acest interval şi perspectivele pentru perioada ulterioară.

“Sper să mi se dea ocazia pentru un astfel de demers”, a spus Ungureanu, la postul public de televiziune.

 

« În 2 saptamani sper sa infiintam un consiliu consultativ de afaceri, ca o interfata intre guvern si mediul de afaceri », a declarat premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

 

“Nu am absolut niciun calcul de ordin personal de a nu face anumite schimbari indiferent cat de mult s-ar opune partidele. Sunt un premier independent sustinut de o Coalitie politica si care actioneaza dupa un program stabilit anterior”.

 

În legatura cu cererea PSD de schimbare a sefului ANAF, Sorin Blejnar. “Nu numai ca analizez aceasta cerere, dar la prima intalnire a comitetului de combatere a evaziunii fiscale am sustinut o limita de timp de recuperare a veniturilor la bugetul de stat este o tinta.”

 

“Nu am o frana politica”

“De la ministru pana la sefi de deconcentrate voi actiona la fel, chirurgical”

“La prima întâlnire a comitetului interministerial dedicat combaterii evaziunii fiscale am susţinut o limită de timp şi o ţintă de recuperare a veniturilor din taxare la bugetul de stat Să nu mă judecaţi în ce măsură această limită este reală sau fictivă, eu vă spun că este doar o ţintă. În funcţie de felul în care această ţintă este măcar în apropierea efortului, voi judeca şi calitatea actului de decizie şi a execuţiei în interiorul structurii la care v-aţi referit( ANAF-n.r.). Sunt cât se poate de ferm cu chestiunea aceasta şi, repet, nu am o frână politică şi nu ezit în niciun moment ca de la ministru până la ultimul secretar de stat până la directorii de deconcentrate să acţionez exact în acelaşi fel, chirurgical şi fără să am un calcul în spate”, a sus Ungureanu, la postul public de televiziune.

El a arătat că mandatul PDL de a lăsa decizia de schimbare a şefilor de agenţii guvernamentale la latitudinea primului-ministru îi întăreşte poziţia şi va face uz de acest mandat, analizând performanţele înregistrate la toate aceste structuri, inclusiv ANAF şi CNAS.

Luna februarie este momentul zero, cine ţine pasul merge mai departe”, a spus Ungureanu.

 

Premierul spune ca are in vederea scaderea CAS-ului cu 3 pana la 5 procente pentru angajat si “poate si pentru angajator”. “in masurta daca exista bani la buget si tinand cont de conditiile de pe la nivel international”

“Am în vedere scăderea CAS, sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori, într-o marjă de 3 până la 5%, în funcţie de capacitatea noastră de a ne permite aşa ceva, care ţine de felul în care există bani la buget, şi externă, în funcţie de condiţiile de mediu economic şi financiar”

Despre cresterea de salarii. Nu ne permitem sa risipim bani publici

Este necesara reducerea cheltuielilor la ministere mari consumatoare de fonduri de la bugetul de stat. de exemplu ministerul dezvoltarii regionale

“Nu suntem o ţară de înotători, nu am o mare apetenţă pentru piscine săpate în diferite localităţi”, a spus Ungureanu, la postul public de televiziune.

El a arătat că fondurile ministerelor rezervate unor astfel de programe vor fi reorientate către alte proiecte.

Sunt si momente in care simti ca ai nevoie de o sustinere politica puternica. o am in prezent

Mihai Razvan Ungureanu a refuzat sa raspunda direct la intrebarea daca se vede premier si dupa alegerile din noiembrie spunand doar ca el a venit “sa construiasca ceva si nu sa peticeasca”.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni seara, că este dispus să accepte o eventuală propunere de a conduce în continuare Guvernul din partea formaţiunii politice care va câştiga alegerile parlamentare, precizând că a preluat postul de prim-ministru pentru a construi, nu pentru a “petici”.

” Nu exista acest conflict de interese. va pot cita din lege. (…) Lucrurile sunt foarte clare. Se uita care sunt competentele directorului SIE. Chiar credeti ca ANI nu îşi face treaba?” a spus premierul Ungureanu, intrebat de un eventual conflict de interese in care s-ar fi putut afla sotia sa.

Este vorba despre un proiect social al companiei respective (OMV Austria) la constructia careia a participat sotia mea

 

Despre episodul UTC: “Am avut ghinionul sa fiu olimpic national si olimpic international… Nu te intreba nimeni daca vrei. Daca este o vina in a fi premiant atunci discutam despre o vina la 16 ani. Nu am fost membru al partidului comunist si nici sef de USCR. Am fost un simplu student bun la istorie”.

 

Despre relatia cu Federatia Rusa. Aici vorbim de doua planuri. Relatia cu Federatia Rusa in planul relatiei UE cu Federatia Rusa si relatia bilaterala Bucuresti -Moscova.

Federatia Rusa este un partener economic remarcabil.

As vrea sa vad intalniri intre oameni de afaceri din cele doua state, intalniri intre camerele de comert

Despre coruptie si transparentizare achizitiilor publice

Sunt de acord cu transparentizarea totala a cheltuielilor banilor publici

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă