Melodia va fi prezentată publicului primăvara viitoare

Martin Garrix va compune imnul EURO 2020

Celebrul DJ olandez Martin Garrix va compune și interpreta melodia oficială a Campionatului European de fotbal din 2020.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2019 - 09:31

Artistul olandez a fost desemnat drept compozitor al melodiei oficiale a EURO 2020 sâmbătă, 19 octombrie, într-un cadru spectaculos, cu ocazia Amsterdam Dance Event, în timp ce concerta în calitate de protagonist în oraşul său natal, Amsterdam, unul dintre cele 12 oraşe gazdă ale turneului final din vara anului viitor. Garrix a oferit un moment neaşteptat, ieşind din culise cu faimoasa Cupă Henri Delaunay, trofeul ce va fi înmânat câştigătoarei Campionatului European.

Pe lângă melodia oficială, Martin va mai produce şi piesa ce va marca ieşirea echipelor pe terenul de joc, cât şi melodia care va fi folosită în toate transmisiunile TV oficiale. „E o incredibilă onoare, de-abia aştept ca toată lumea să asculte piesa. Turneul final din vara anului viitor îi va aduce pe suporteri mai aproape ca niciodată de acţiunea din teren. De aceea, sper din tot sufletul că melodia pe care o voi compune îi va determina pe toţi suporterii din Europa să se simtă ca fiind parte din competiţie”, a adăugat acesta.

Melodia şi, totodată, colaborarea cu un alt cântăreţ, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în primăvara anului 2020. Cei doi artişti vor interpreta, apoi, în premieră întregul cântec cu ocazia ceremoniei de deschidere a Europeanului, pe Stadio Olimpico din Roma, la data de 12 iunie 2020. Garrix va fi prezentat familiei fotbalului la București, cu prilejul tragerii la sorți pentru turneul final, la Romexpo, pe 30 noiembrie. Prezent în ultimii trei ani pe scena Untold, acesta a primit tricoul naţionalei României inscripţionat cu numele său.

EURO 2020 va fi organizat, în premieră, în întreaga Europă, un total de 12 oraşe urmând ia parte la acest eveniment. Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg vor găzdui meciurile din vara anului viitor.

Comentarii