38.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSportLudovic Orban salută apropierea celor trei partide de opoziție din Republica Moldova...

Ludovic Orban salută apropierea celor trei partide de opoziție din Republica Moldova de valorile Partidului Popular European

Preşedintele PNL, Ludovic Orban. a scris, sâmbătă, pe Facebook, că salută apropierea celor trei partide de opoziție din Republica Moldova de valorile Partidului Popular European, el punctând că le îndeamnă la unitate pe respectivele formațiuni politice – Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova.

"Partidul Național Liberal nu uită că este Partidul Marii Uniri. Partidul Național Liberal va sprijini din ce în ce mai mult eforturile opoziției din Republica Moldova de a crea un stat democratic și prosper pentru că are o datorie sacră față de Basarabia, iar drumul Republicii Moldova de astăzi, către Europa, trece prin România. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a ajuta acest stat frate să rămână aproape de valorile democratice europene", a precizat Orban.

Totodată, liderul PNL a criticat politica dusă de către Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, și a subliniat faptul că România trebuie să sprijine în continuare Republica Moldova.

"Maniera abuzivă prin care Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, înțelege să exercite presiuni politice asupra partidelor de opoziție, încalcă drepturile democratice ale cetățenilor, creează o atmosferă de insecuritate, de neîncredere și îndepărtează pe zi ce trece Republica Moldova de Europa civilizată. România trebuie să sprijine în continuare Republica Moldova, chiar mai mult decât a făcut-o până acum, însă nu necondiționat. Toate ajutoarele acordate Basarabiei trebuie să ajungă la cetățenii săi, nu să fie folosite drept instrumente de campanie pentru PD", a conchis Ludovic Orban.

 

Cele mai citite

Mihai-Călin Precup, numit secretar de stat după demitere

După ce a fost demis din funcția de președinte al Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Mihai-Călin Precup a fost numit...
Ultima oră
Pe aceeași temă