22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea susţine că va fi chemat la DNA

Liviu Dragnea susţine că va fi chemat la DNA

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că se așteaptă să fie chemat la DNA în dosarul Belina. ”Nu am fost chemat la DNA”, a spus Liviu Dragnea, duminică, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Întrebat dacă se așteaptă la o citație în acest sens, șeful PSD a răspuns afirmativ. ”Cred că ma vă chema în acest dosar, în altele, ar fi fără final dacă nu”, a spus Dragnea.

Amintim că ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, este urmărită penal pentru abuz în serviciu, iar deputata Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu de către procurorii anticorupție, iar DNA a cerut aviz pentru urmărirea sa penală, în dosarul Belina. 

Sevil Shhaideh este acuzată de procurorii anticoruție că, în perioada în care era consilier de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, împreună cu alte patru persoane – o directoare din cadrul MDRAP și trei angajate din cadrul Biroului de Cadastru Alexandria și Teleorman, s-a ocupat de trecerea unei părți din Insula Belina și a brațului Pavel din proprietatea statului în proprietatea județelui Teleorman și administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca apoi să fie închiriate ilegal unei firme private.  Rovana Plumb este acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Mediului, a ajutat la ”săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh,  cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă