20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSportPonta, la Antena 3: Sunt gata să mă bat cu PNL ca...

Ponta, la Antena 3: Sunt gata să mă bat cu PNL ca şi cu Băsescu

Premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov sunt invitați duminica seara la Antena 3, începand cu ora 20:00.

Principalele declarații ale lui Victor Ponta:

Iohannis nu a venit cu guvernul de acasa.

1 martie este o zi specială pentru profesori. De azi începand intră în vigoare indexarea salariilor, adică de maine.

Combaterea evaziunii la fel de importantă ca combaterea corupției. 

Până nu scăpăm de acest circuit infernal al contestațiilor,nu o să reușim. Pachetul de legi privind achizițiile publice, dacă nu reușim să îl facem să funcționeze, o să stăm cu bani, așa cum facem și acum, fără să îi cheltuim. 

De câte ori îl văd pe domnul Predoiu. Sunt 2000 de oameni din Pitești, domnul Predoiu în calitate de avocat, a câștigat un proces și a dat afară din casă 2000 de oameni. Eu l-aș întreba rezolvi problema, pe care într-un fel, pe care totuși o ai pe conștiință? Ce faci cu cei 100 de milioane de lei, pe care o companie care te sprjină, Realitatea Media, îi datorează? Astea sunt lucrurile concrete. 

Mi-a dat domnul Rus două vești. S-a dat câștigătorul pentru studiul de fezabilitate la Pitești Sibiu. Vestea proastă este că s-a depus contestație. Este un coșmar. Nimeni nu face rău României la Bruxelles, cu excepția unor români.

Despre pensii:

Bine că nu le-am tăiat, bine că în fiecare an le-am mărit. Finanțele țării au fost echilibrate în momentul în care ei (liberalii n.r) nu au mai furat. 2013 a fost un moment foarte dificl, restructurarea ANAF, noi cu programul Banca Mondială am schimbat practic programul antifraudă. Nu merge doar cu bâta sau doar cu morcovul. Îți reduc TVA ul, taxele, dar dacă te prind că și pe astea nu le plătești, atunci da, bâta. Lucrurile astea au făcut posibilă indexarea cu 5 %. AM dus în sfârșit pensia medie la 400 de lei. Oricum 100 de euro este inuman, nu se poate trăi. Lucrurile care țin de echilibrul social au făcut ca societatea românească să fie mai performantă. Nu trebuie doar cu tăiatul, trebuie să și simtă oamenii pentru ce muncesc.

Despre conflictul din Ucraina de Est: 

Nu există concentrări, nu e vorba despre așa ceva. Ce faci cu tinerii pe care îi iei, să stea cu Kalashnikovul? 

Toate investițiile pe care le-am avut programate pentru proiectele de securitate, le-am finanțat. Din acest punct de vedere România e sigură și pregătită. E un subiect asupra căruia și eu și președintele Iohannis și liderii opoziției, am avut aceeași poziție. 

Criza din Ucraina în niciun caz nu este finalizată și în niciun caz nu este finalizată cu bine.

În Moldova e bine că avem un Guvern stabil. Faptul că este un Guvern care nu este susținut de majoritate este un lucru îngrijoritor. Este un guvern mai complicat. tot ce putem să facem pentru Moldova trebuie să facem Regiunea în care suntem nu este stabilă și dacă totuși suntem o țară stabilă și predictibilă, sper să nu facem prostii. România nu este în mod direct în pericol.

Despre anchetarea cumnatului său:

Nu mă apuc să mint poporul. Nu am comentat și nu o să comentez nimic despre dosarul cumnatului meu, dacă e găsit vinovat va plăti. M-a afectat foarte tare linșajul mediatic la adresa mamei mele, care până la 72 de ani nu i-a zis niciun vecin vreodată: ”domne ești mafiotă„. Asta mă doare și mă afectează foarte tare. 

Despre o posbilă majoritate PNL:

Cred că trebuie să ne ducem mandatul la bun sfârșit. Am o listă cu ce am promis în 2013, am șapte bifate, trei încă nu sunt bifate. Vă dați seama ce înseamnă o criză politică acum?

Cred că deciziile pe care le vom lua la congres vor fi dureroase, dar necesare. Eu voi propune, dacă am sprijinul necesar, ca toți liderii care se află în diverse faze ale unor cercetări penale, să aibă o anumită responsabilitate politică: ești trimis în judecată nu mai poți ocupa o funcție. 

Dacă se deschide un proces în care eu sunt urmărit penal, nu am cum să rămân în funcție. 

Sunta gata să mă bat cu PNL, ca și cu Băsescu, dar un partid niciodată nu se poate bate cu opinia publică.

Despre SRI:

Vom vota pentru numirea lui Eduard Hellvig la SRI, poate așa și încetăm cu prostiile că USL a făcut o lovitură de stat. Singura lovitură de stat a fost cea făcută de Traian Băsescu, care s-a întors după ce 90 % din populație a votat că nu îl mai vrea. 

Darius Vâlcov:

15 % reducere la prețuri la RAFT

Nu este suficient doar să crești anual pensia, după ce trei ani nu a fost crescută și a fost blocată. prin toată măsurile: reducerea prețului la benzină și la motorină, reducerea prețului medicamentelor, reducerea preșului alimentelor de bază va însemna că de la 1 ianuarie 2016 va înseamna că ceea ce cumperi astăzi cu 100 de lei să cumperi cu 80 de lei. Cu aceeași bani să poți cumpăra mai multe lucruri, cu aproape 20 %. Toate acestea nu se regăsesc în Codul Fiscal, dar nu l-am regăsit în programul opoziției. 

Cele mai citite

Masacru la școală în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși. Declarația președintelui Biden

Un tânăr de 18 ani a comis un masacru la o școală din SUA, împușcând mortal 19 copii și doi adulți. Atacul s-a produs...
00:01:40

VIDEO: Deputatul ucrainean Evgheniia Kravchuk: „Timpul se scurge”

"Timpul se scurge. Trebuie să scoatem cele aproximativ 22 de milioane de tone de cereale înainte de noua recoltă, iar Rusia continuă să blocheze...

Peste jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova vor intrarea în UE. Peste o treime vor unirea cu România

Peste jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova vor intrarea în UE iar peste o treime dintre aceștia vor unirea cu România. Acestea sunt rezultatele unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă