13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportLIVE TEXT: Antonescu: România nu are alt prim-ministru decât Traian Băsescu

LIVE TEXT: Antonescu: România nu are alt prim-ministru decât Traian Băsescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri seara, că nu-l consideră pe Mihai Răzvan Ungureanu un adversar politic.

“Mi-a făcut o impresie proastă. Sunt o persoană care caută în general părţile bune. Nu-l consider pe Mihai Răzvan Ungureanu un adversar politic deocamdată. Noi liberalii am încercat să rezolvăm elegant această situaţie a domnului Mihai Răzvan Ungureanu. Însă el, aseară, arătând încă o dată, pe de o parte că e independent politic, pe de altă parte că e membru autosuspendat al PNL. S-a contrazis. El s-a autosuspendat din PNL când a fost numit la conducerea SIE, pentru că legea numeşte asta drept incompatibilitate. Suspendarea s-a făcut pe perioada mandatului SIE. Mandatul SIE a expirat când a fost învestit în funcţia de premier. Nu înţeleg de ce nu ne-a trimis o hârtie în care să anuleze autosuspendarea sau să îşi dea demisia din partid. Suntem într-o situaţie delicată. Ar putea duce la excludere, dar nu vrem acest lucru”.

Crin Antonescu a spus că România “nu are prim ministru”.

“România nu are, în continuare, un alt prim ministru decât Traian Băsescu. Opoziţia vorbeşte ipocrit pe multe voci, opoziţia vorbeşte adevărat pe o singură voce.”

Liderul PNL a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu nu l-a sunat, după ce a promis cu o seară înainte că îl va contacta. De asemenea, Crin Antonescu a declarat că faptul că premierul l-a sunat pe Victor Ponta este o “diversiune”.

“Premierul nu m-a sunat. Nu mă deranjează că l-a sunat pe Victor Ponta. Mă deranjează că se pretează la astfel de diversiuni. Dacă tot vorbim de independenţi în politică, consider că n-ar trebui să se preteze la trucuri specifice politicienilor. În încercarea de a-l compromite pe Victor Ponta şi de a stârni suspiciuni… Noi am râs cu toţii. Când sforile se văd au şi efectul de a fi ridicule. Este atât de evident că domnul Ungureanu a dat telefonul pentru a spune de el în emisiune. Este prea puţin şi  mult prea târziu.”

Crin Antonescu s-a arătat deranjat de faptul că Mihai Răzvan Ungureanu nu a dat un răspuns clar în ceea ce priveşte demiterea lui Liviu Duţă din fruntea CNAS, spunând că “Duţă a fost pus acolo de Videanu”.

“Liviu Duţă este pus de Videanu. El a fost dovedit  vinovat de continuă să fie acolo şi noi discutăm teoriile lui Mihai Răzvan Ungureanu sau dacă m-am certat eu cu Ponta”.

Crin Antonescu a declarat că, cu toate că nu este “neconstituţional sau ilegal” faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit premier din funcţia de şef al SIE, ci că nu există “justificare democratică”.

“Un prim-ministru are putere foarte mare. Oamenii trebuie să înţeleagă că este o legătură foarte mare între votul pe care îl dau ei la fiecare patru ani. Nu mergem să căutăm premier la Banca Naţională, la SIE. Nu zic că e ilegal, nu zic că e neconstituţional, zic că nu există o justificare democratică pentru alegerea domnului Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE.”

Liderul PNL a declarat că “degeaba vorbeşte  Ungureanu despre dialog” dacă nu poartă discuţii cu ceilalţi politicieni.

“Degeaba vorbeşte Ungureanu despre dialog. Trebuie să discutăm politician contra politician, nu teoria managementului şi aplicarea managementului. Dacă domnii vor să discutăm, haideţi să discutăm.”

În ceea ce priveşte faptul că preşedintele Traian Băsescu a declarat nu va recunoaşte USL în cazul în care va câştiga alegerile, deoarece este o uniune şi nu un partid, Crin Antonescu a zis că “Traian Băsescu nu mai poate spune nimic nou”.

“Vara trecută a spus prima dată acest lucru. Au vuit televiziunile. Prin luna noiembrie a mai spus odată asta. Traian Băsescu nu mai poate spune nimic nou. Începe să spună cum ne vom alia noi, PNL-ul cu PDL-ul sau PSD-ul cu PDL-ul. Sunt lucruri care îi micşorează statura. Sfârşitul mandatului îl va găsi pe acest om un ghemotoc, intră la apă. Dacă noi câştigăm alegerile, nu mai are importanţă ce spunem noi acum.”


Crin Antonescu este de părere că trebuie să crească salariile şi să se reducă şi CAS-ul
.  Liderul USL a mai spus că Traian Băsescu a minţit că nu sunt bani pentru creşterea salariilor şi că ar trebui să răspună penal pentru acest lucru.

“Trebuie făcută şi reducerea CAS şi creşterea salariilor. Am cheltuit de atâtea ori câte miliarde s-au risipit în buzunarele nesimţite ale membrilor de partid. Oamenii trebuie să vadă cine minte. La începutul acestui an Traian Băsescu spunea că este un lucru antinaţional să vorbim despre mărirea salariilor. Nu a trecut o lună şi vine în parlament şi spune ‘sunt bani, am fi putut creşte salariile de la sfârşitul anului trecut’. Deci el a recunoscut că avea bani, de când a făcut bugetul, de când a venit domnul Ialomiţeanu şi ne-a spus că nu mai e niciun ban. Aceste lucruri vor trebui să atragă răspundere penală, nu politică. Puşcărie! Sunt banii cetăţenilor din România. Traian Băsescu minte la nivel de stat. “

Liderul PNL a declarat că există tensiuni în USL dar sunt gestionate, spunând că competitivitatea este un lucru normal.

“Există tensiuni mai peste tot, dar nu scoateţi din context: sunt tensiuni cum este tensiunea din organism. Marile probleme sunt închise. Am stabilit candidaţii pentru alegeri locale. Pe 7 aprilie avem 3 congrese care vor desemna candidatul la preşedinţie, premierul etc. Trebuie să ţineţi cont că sunt partide mari în alianţă şi sunt oameni care vor să candideze. Se nasc competiţii, dar au fost gestionate. Trebuie să ţineţi minte că noi vrem să rămânem împreună. Dacă USL se duce pe tot acest ciclu în direcţia în care a pornit, nu există niciun dubiu asupra câştigătorilor alegerilor. Mai avem multe lucruri de gândit.”

Crin Antonescu i-a reproşat lui Traian Băsescu că a zis că “nu a auzit despre chestiunea UMF Târgu Mureş”, şi că guvernul actual este sabotat din interior/

“Traian Băsescu a avut neruşinarea de a răspunde că nu a auzit despre chestiunea UMF Târgu Mureş. Au ajuns să fie şantajaţi în coaliţie”.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă