28 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeSportLiberalii - suspiciosi la adresa PD

Liberalii – suspiciosi la adresa PD

Relatia dintre liberali si democrati devine din ce in ce mai tensionata. La sedinta Comitetului Executiv al liberalilor de ieri mai multi membri ai conducerii partidului au dat frau liber nemultumirilor pe care le-au acumulat fata de colegii din PD.
Puiu Hasotti, Norica Nicolai si Ludovic Orban s-au pronuntat impotriva fuziunii. Ei au acuzat PD ca are “actiuni premeditate” impotriva liberalilor. Democratii sunt, in opinia liberalilor, "intr-o eterna campanie electorala”. Liberalii s-au plans ca de mai multe ori democratii au trecut la actiuni pe cont propriu, contrare hotararilor din Alianta, pentru a acumula capital electoral. “Ei pozeaza in baietii buni, care dau salarii profesorilor, care contracareaza actiunile UDMR”, este temerea liberalilor.
Premierul Calin Popescu Tariceanu are propriile sale nemultumiri la adresa presedintelui Traian Basescu, au afirmat surse liberale. El a comentat ca declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la coruptie sunt de o gravitate fara margini si pot avea efecte negative intr-o perioada in care mai multe state urmeaza sa ratifice tratatul de aderare a Romaniei. In plus, la jumatatea lunii mai este asteptat Raportul de tara al Comisiei Europene.
Si alti membri ai conducerii liberale impartasesc aceleasi nemultumiri la adresa presedintelui. Ei au sustinut ca, prin declaratiile referitoare la mafia de pe masa Guvernului, Basescu aduce argumente impotriva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Ei sunt convinsi ca Romania isi consolideaza imaginea de tara corupta din cauza declaratiilor presedintelui Traian Basescu.
La finalul sedintei, liderul liberal a insistat pe faptul ca decizia referitoare la fuziune nu poate fi luata decat dupa consultarea filialelor. Din acest motiv, sedinta Comitetului Executiv s-a finalizat fara o decizie. Tariceanu a reamintit ca exista o decizie comuna a Aliantei D.A. ca o hotarare in acest sens sa nu fie luata inainte de consultarea filialelor judetene ale celor doua partide. “Vrem ca aceste dezbateri in filiale sa nu fie influentate prin opinii exprimate de la centru.” Subiectul fuziunii va fi dezbatut in cadrul sedintei Delegatiei Permanente din 24 februarie, dupa ce vor fi exprimate toate punctele de vedere ale filialelor. Hotararea finala a PNL va fi luata numai intr-un congres extraordinar.
Pana ieri, 21 de filiale liberale isi prezentasera punctul de vedere referitor la fuziunea cu PD. Filiala Bucuresti s-a pronuntat impotriva fuziunii, iar restul filialelor vor fuziune cu conditia ca partidul rezultat sa aiba doctrina liberala.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Pescărușii au băgat spaima în turiștii din Veneția. Păsările, descrise drept „nemiloase”, au ajuns să le smulgă mâncarea din mâini

Veneția, capitala regiunii Veneto din nord-estul Italiei, este cunoscută pentru frumusețea sa arhitecturală și pentru faptul că este construită pe apă. Cu mai...

Tragedia de la 2 Mai, la un pas să se repete în București. Adolescent de 16 ani, prins drogat la volanul unei mașini

Poliţiştii din Bucureşti au reţinut, în ultimele 24 de ore, trei persoane pentru infracţiuni comise în trafic. Un adolescent de 16 ani, fără...

Presupusa amantă a lui Dumitru Buzatu a leșinat din nou

Jurnaliștii de la Vremeanoua.ro au realizat un reportaj în sediul Consiliului Județean Vaslui în prima zi de lucru fără baronul Dumitru Buzatu, reținut...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies