3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportLiberalii l-au ales pe Bogdan Olteanu pentru sefia Camerei Deputatilor

Liberalii l-au ales pe Bogdan Olteanu pentru sefia Camerei Deputatilor

Bogdan Olteanu a castigat detasat alegerile din grupul PNL pentru sefia Camerei Deputatilor. Victoria sa a venit la numai cateva ore dupa ce presedintele Traian Basescu o “recomandase” pentru acest post pe Mona Musca.

“Daca se vor schimba presedintii celor doua Camere, eu sper ca Mona Musca sa fie aleasa ca unul dintre cei doi presedinti”, a declarat Basescu inainte de a se urca in avionul care pleca spre Statele Unite.
Contracandidatii Monei Musca nu au parut impresionati de afirmatiile presedintelui. “Este parerea domnului Basescu. Sa o propuna pe Mona Musca din partea PD”, a comentat Dan Radu Rusanu. Bogdan Olteanu a afirmat ca s-ar bucura daca Mona Musca sau orice alt reprezentant al coalitiei ar deveni presedintele Camerei, dar a insistat ca decizia se va lua in cadrul grupului PNL.
A urmat sedinta grupului parlamentar, care s-a soldat cu victoria din primul tur a lui Bogdan Olteanu. Acesta a obtinut 36 de voturi, Dan Radu Rusanu a avut 18, Mona Musca – opt iar Titus Gheorghiof – trei.
Dupa vot, Bogdan Olteanu a explicat ca “principala misiune este modificarea Regulamentelor Camerelor astfel incat procedurile de revocare a presedintilor sa se poata desfasura”. El a afirmat ca la presedintia Camerei “este necesara o amprenta liberala” si din acest motiv s-a decis sa renunte la postul din Guvern. Olteanu a recunoscut si faptul ca liberalii puteau obtine presedintia Camerei inca din decembrie anul trecut dar au facut “o greseala politica majora” prin retragerea din sala in timpul votului.
Dupa ce numai opt deputati liberali au optat in favoarea sa, Mona Musca nu a comentat rezultatul votului, dar a explicat de ce presedintele Traian Basescu a facut declaratii de sprijinire a sa: “Domnul Basescu a facut acea declaratie de sustinere a candidaturii mele pentru a nu incalca decizia pe care a luat-o conducerea Aliantei in prezenta sa si a lui Calin Popescu Tariceanu, in vremea cand cei doi erau copresedinti”. Mona Musca a evitat sa mai vorbeasca, asa cum a facut anterior despre jocurile de culise, dar a sustinut ca se astepta la rezultatul de ieri.
Cat despre Dan Radu Rusanu, acesta a comentat faptul ca in PNL nimeni nu isi poate impune candidatul, pe motiv ca “exista o concurenta reala”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...

Drum județean pe pământ, în România secolului XXI. VIDEO

Mulți cetățeni din județul Botoșan riscă să rămână izolați, mai ales în această perioadă a anului, când am intrat în sezonul de iarnă, totul...
Ultima oră
Pe aceeași temă