10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportLewis Hamilton, al șaselea titlu mondial

Lewis Hamilton, al șaselea titlu mondial

Totul s-a oficializat după Marele Premiu al Statelor Unite, desfășurat la Austin. Pornit de pe locul al cincilea pe grila de start, Hamilton s-a clasat pe poziția secundă, după coechipierul său finlandez Valtteri Bottas, care și-a concretizat pole position-ul și a terminat pe prima treaptă a podiumului.

În vârstă de 34 de ani, Hamilton l-a devansat pe legendarul Juan Manuel Fangio, care are cinci titluri mondiale și este la un singur titlu de germanul Michael Schumacher.

„Nu pot să cred, vă mulţumesc mult”, a spus Hamilton, adresându-se echipei sale după ce a trecut linia de sosire în faţa olandezului de la Red Bull, Max Verstappen. „Când aveam şase sau şapte ani, tatăl meu mi-a spus să nu abandonez niciodată. Ăsta e un cuvânt lege în familia noastră! Mereu am spus că recordul lui Michael Schumacher nu este obiectivul meu. Nu mă ghidez după recorduri şi astfel de lucruri. Mereu m-am gândit că sunt prea departe şi acum, chiar dacă este aproape, tot departe mi se pare”, a declarat pilotul britanic.

Lewis Hamilton a cucerit un titlu mondial în 2008, cu McLaren, şi alte cinci, în 2014, 2015, 2017, 2018 şi 2019, cu Mercedes.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă