13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSport„Leii” din Bănie, show total cu Dinamo

„Leii” din Bănie, show total cu Dinamo

Epilogul etapei a 15-a a început cu golul anulat controversat al lui Moldoveanu, pe motiv de offside. Oltenii au reușit să „perforeze” pentru prima dată poarta dinamovistă în minutul 20, când Ivanov a plutit deasupra apărătorilor alb-roșii și a reluat cu capul centrarea lui Bărbuț. Piscitelli a scos apoi senzațional șutul lui Ivan și a avut o nouă intervenție salutară la mingea trimisă de Ivanov. Universitatea Craiova și-a majorat avantajul în minutul 31, după o gafă în lanț a dinamoviștilor, când Ivan a reușit primul gol de la revenirea în Bănie, cu un șut la colțul lung. După ocazia uriașă a lui Perovic, care a lovit bara din 2 metri, Ivan a recidivat și a reușit dubla în prelungirile primei reprize, cu o scăriță de senzație.

Trupa din Ștefan cel Mare a redus totuși din diferență în minutul 57, prin căpitanul Nistor, cu un șut din unghi. Mihăilă a pecetluit definitiv soarta meciului în minutul 86, cu o acțiune care l-ar fi putut face invidios și pe Gareth Bale.

Aflat la primele goluri de la revenirea în Liga I, Andrei Ivan a fost eroul incontestabil al derby-ului disputat la Severin. „M-am simțit foarte bine azi. Mi-aș dori să marchez mai multe goluri. Era primul hat-trick din cariera mea, dacă marcam și în repriza a doua. Suntem fericiți de cum am jucat azi și că am câștigat cele trei puncte”, a spus atacantul în vârstă de 22 de ani.

În urma acestei înfrângeri, elevii lui Uhrin se îndepărtează de play-off, în timp ce oltenii au revenit pe podiumul Ligii I, cu 27 de puncte. Dinamo ocupă poziția a 9-a, cu 20 de puncte.

Pentru alb-roșii urmează o altă partidă extrem de complicată, la București urmând să facă deplasarea campioana ultimelor două ediții de campionat, CFR Cluj.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă