18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportLe Pen: Deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, o aberaţie

Le Pen: Deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, o aberaţie

Deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari nu este privită cu ochi buni de toată Europa. Partidul de extremă dreapta francez Frontul Naţional a calificat drept “aberaţie” această situaţie, potrivit unui comunicat citat de Liberation, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

“Deschiderea totală în această miercuri a pieţei muncii noastre pentru cetăţenii români şi bulgari este o aberaţie în plină criză economică şi într-o perioadă de şomaj în masă”, a declarat partidul lui Marine Le Pen într-un comunicat.

Acesta apreciază că “împreună cu efectele deja dezastruoase ale directivei europene privind detaşarea, care nu a fost reformată, această deschidere totală a pieţei muncii va consolida şi mai mult concurenţa neloială căreia i-au căzut victime muncitorii noştri şi IMM-urile noastre”.

“În plus, adaugă FN, această reformă va fi percepută în România şi Bulgaria ca un semnal al unei emigraţii suplimentare către ţările noastre şi către Franţa în particular”, adaugă comunicatul.

FN consideră, în consecinţă, că trebuie să se schimbe situaţia, respectiv “să se obţină într-o primă fază abrogarea directivei privind detaşarea şi restabilirea cât mai rapidă a controlului frontierelor”.

“Problema apartenenţei noastre la UE trebuie să facă obiectul unei consultări a francezilor”, conchide comunicatul.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă