20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportLa Gura Foii – Dambovita s-a mers la urne cu "taxiul PD-L"

La Gura Foii – Dambovita s-a mers la urne cu “taxiul PD-L”

Marius Iosif, primarul comunei Gura Foii din Dambovita, care in urma cu aproximativ o luna a fost filmat cu camera ascunsa de "Romania libera" in timp ce arata cum o sa fraudeze aceste alegeri parlamentare, nu s-a dezmintit.

Evenimentele care au avut loc ieri in localitatea damboviteana dovedesc faptul ca edilul PD-L-ist a folosit metodele relatate pentru a influenta rezultatele votului.
Ieri dimineata cateva zeci de taxiuri apartinand firmei Modern din Bucuresti impanzisera stradutele si ulitele innoroiate din Gura Foii. Taximetristii adunau localnici pe care-i duceau la sectiile de votare. Ulterior am aflat ca soferii nu prestau aceste activitati din constiinta civica ci pentru ca patronul lor, Adrian Chirita, era chiar candidatul PD-L pentru Camera Deputatilor din colegiul respectiv.
Cei mai multi dintre clienti erau oameni in varsta care ne-au spus ca "nu au mai vazut taxiuri la ei in comuna de la alegerile locale". Atunci tot reprezentantii PD-L au avut grija de transportul alegatorilor la sectiile de votare. Chiar si in aceste conditii prezenta la urne in jurul orei 13 era destul de redusa, aproximativ 4% din locuitorii cu drept de vot.

Cele mai multe dintre sectiile de votare din Gura Foii erau  impodobite cu afise electorale ale partidelor, in special cu cele ale PD-L, lucru care de altfel este interzis de legea electorala. Un alt aspect interesant era faptul ca multi dintre observatorii "neutri" din sectiile de votare numai impartiali nu puteau fi considerati. Am stat de vorba cu unul dintre acestia, care s-a recomandat Emilian Neaga, din partea Asociatiei "Millenium Human Rights" din Targoviste, organizatie despre care am aflat ca este proaspat infiintata. Emilian Neaga a recunoscut ca in realitate reprezinta PD-L, fapt pe care nu-l considera insa a fi deplasat. In urma cu doua saptamani, "Romania libera" a publicat o serie de articole despre modalitatile de fraudare a alegerilor. Sub pretextul ca reprezinta un candidat la Parlament, ziaristii au mers prin tara si au aflat de la mai multi primari ca sunt dispusi sa foloseasca si sa primeasca mita electorala.

Unul dintre edilii care a cazut in capcana jurnalistilor a fost si Marius Iosif din comuna Gura Foii, care a povestit ca metodele folosite de el pentru castigarea unor alegeri sunt dosarele penale "comandate" contracandidatilor, mita electorala, transferul votantilor dintr-o circumscriptie in alta si introducerea in sectiile de votare a unor observatori fideli.

Cele mai citite

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă