34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis, mesaj de ziua Academiei Române

Klaus Iohannis, mesaj de ziua Academiei Române

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, miercuri, cu ocazia aniversării a 149 ani de la înființarea Academiei Române, prin care felicită instituția pentru activitatea depusă, informează Administrația Prezidențială.

„Cu prilejul aniversării a 149 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, îmi face o deosebită plăcere să vă felicit. Vă urez să aveţi parte, ca instituţie etalon a culturii şi ştiinţei române, de rezultate pe măsura eforturilor şi aşteptărilor dumneavoastră. Academia Română s-a născut din năzuinţa de emancipare naţională a generaţiei Revoluţiei de la 1848. La puțină vreme de la înființare, Academia Română a devenit, grație modelului instituţional european adoptat de părinţii săi fondatori, unul dintre simbolurile statalităţii României moderne”, a transmis Iohannis.

Șeful statului a ținut să precizeze că în ultimii 25 de ani, în care Academia a revenit la făgaşurile sale fundamentale, au marcat o deschidere spre colaborări internaţionale fără precedent. În aceste condiții, recunoasterea mondială a Academiei ”face cinste naţiunii noastre şi serveşte dialogului global al civilizaţiilor”, a transmis Iohannis.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă