15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Klaus Iohannis a demisionat din funcția de primar al Sibiului, pentru...

UPDATE. Klaus Iohannis a demisionat din funcția de primar al Sibiului, pentru a putea prelua mandatul de președinte

UPDATE 13.07: Klaus Iohannis a anunțat, marți, că și-a depus mandatul de primar al Sibiului, spunând că acest demers este necesar pentru a putea prelua în câteva zile mandatul de președinte al României, potrivit Mediafax.

”Mulțumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat îndrederea lor”, a spus Iohannis, arătând că Sibiul a devenit Capitală Europeană.

”Pentru mine a fost o onoare și o plăcere să le fiu primar timp de 14 ani și jumătate. Mulțumesc tuturor colegelor și colegilor din primărie și din toate instituțiile cu care am lucrat”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

El a spus că urmează o ședință a Consiliului Local Sibiu pentru alegerea unui primar interimar.

Klaus Iohannis a mai afirmat că va reveni la Sibiu, pentru că va fi președintele României și al tuturor cetățenilor români, indiferent unde stau, în țară sau în diaspora, adăugând: ”Atunci când spun acasă, spun Sibiu”.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, va demisiona marți din funcţia de primar al Sibiului, după 14 ani în care a deținut această funcție, conform B1.ro.

După ce demisionează din funcția de primar, Iohannis trebuie să anunțe în scris Consiliul Local Sibiu și Prefectura Sibiu. 

Klaus Iohannis îşi va anunţa demisia într-o conferinţă de presă care va începe la ora 13:00.

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă