15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportKelemen: Sunt convins că UDMR nu va avea mai puţini primari şi...

Kelemen: Sunt convins că UDMR nu va avea mai puţini primari şi consilieri în 2012

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, după prezentarea exit-poll-urilor, că UDMR îşi va păstra după alegerile locale numărul de primari şi consilieri şi îşi va păstra, la votul politic, puterea în consiliile locale şi judeţene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, la Cluj-Napoca, la sediul Prezidiului Executiv al UDMR că, după alegerile locale, UDMR rămâne o forţă puternică în toate judeţele şi localităţile unde există o comunitate maghiară puternică.

“Sunt convins că în 2012 nu vom avea mai puţini primari, nu vom avea mai puţini consilieri, deci la votul politic vom păstra puterea noastră în consiliile locale şi judeţene. Sunt convins că după aceste alegeri UDMR rămâne o forţă puternică în toate judeţele şi localităţile unde există o comunitate maghiară puternică, unde cetăţenii s-au dus şi au dat votul pentru candidaţii UDMR. Nu cunoaştem rezultatele, mai ales că în secuime şi în oraşele unde noi suntem puternici nu s-au făcut exit-poll-uri, dar aşteptăm numărătoarea voturilor, iar numai după numărătoare putem trage o concluzie şi putem spune că am câştigat, cât am câştigat şi unde. Vom vedea rezultatele până luni dimineaţă şi vom face o analiză serioasă”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a comentat şi competiţia între partidele maghiare şi UDMR şi a precizat că aceasta nu a ajutat cu nimic “mobilizarea electoratului maghiar”.

“Mai ales în zonele interetnice vedem la rezultatele parţiale şi la prezenţa la vot că această competiţie, de fapt, nu a ajutat, ci mai mult a împiedicat o mobilizare. S-a demonstrat că cei care au înfiinţat partide şi au intrat în această competiţie nu au intrat pentru a face un bine comunităţii maghiare, ci pentru un folos foarte strict în folosul partidelor respective”, a afirmat Kelemen.

Kelemen a mulţumit alegătorilor maghiari care s-au dus la vot într-o proporţie mai mare decât în 2008 şi au votat candidaţii UDMR, dar a mulţumit şi candidaţilor Uniunii.

Întrebat dacă în perspectiva alegerilor generale ar putea fi formate liste comune ale partidelor maghiare din România, Kelemen a spus că nu există premise pentru astfel de discuţii.

“Nu este nevoie de astfel de discuţii fiindcă ei nu au intrat în afară de secuime în consiliile locale şi nici nu vor intra. Nu vreau să intru în speculaţii pentru că nu ştim cum va arăta sistemul electoral după care se vor face alegerile parlamentare”, a spus Kelemen.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă