9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportIohannis, "uşor iritat" după votul Senatului în cazul lui Vosganian

Iohannis, “uşor iritat” după votul Senatului în cazul lui Vosganian

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că s-a simţit "uşor iritat" după ce Senatul a respins începerea urmăririi penale pentru Varujan Vosganian, apreciind că aceasta Cameră a avut o abordare "un pic foarte sentimentală", dar că nu a fost vorba de "o palmă" dată lui.

Întrebat, la Digi 24, cum s-a simţit când, la doar trei zile după ce a vorbit în faţa Parlamentului invocând un parteneriat, Senatul a respins începerea urmăririi penale în cazul Vosganian, Klaus Iohannis a spus că a fost "uşor iritat".

"Nu m-am aşteptat şi acest lucru l-am şi comunicat imediat, fiindcă am avut impresia şi am în continuare impresia că lumea îşi doreşte o deschidere, o transparentizare", a spus Iohannis, adăugând că "nu aşa reuşim să reabilităm Parlamentul în faţa cetăţenilor".

Citeşte şi: Eduard Hellvig, propunerea lui Iohannis la SRI. Reacţia europarlamentarului și a politicienilor

Întrebat dacă s-a terminat "luna de miere" cu Parlamentul, Iohannis a precizat: "Nu, nu am luat-o personal, chit că ştiu că mai mulţi analişti au şi scris că Parlamentul mi-a dat o lecţie". "Nu cred că este aşa, cred că este vorba mai degrabă de relaţii personale mai vechi în Senat, de o abordare poate şi un pic foarte sentimentală, dar nu am luat-o ca şi o palmă pe care mi-a dat-o mie Parlamentul", a subliniat şeful statului.

El a mai spus că, în continuare, crede că politicienii doresc o schimbare în bine.

Senatul a respins, în 12 februarie, solicitarea Parchetului General de încuviințare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Citeşte şi: Ce spune Iohannis despre o eventuală demisie a lui Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a postat ulterior un mesaj pe Facebook referitor la acest vot. "Mă aşteptam ca Senatul să încuviinţeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât şi în recentul discurs ţinut în plenul Parlamentului", a scris el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă