19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportCe s-a întâmplat la întâlnirea neoficială Băsescu-Iohannis

Ce s-a întâmplat la întâlnirea neoficială Băsescu-Iohannis

UPDATE 20:20 – Întâlnirea de miercuri dintre preşedintele ales Klaus Iohannis şi preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu a durat o oră.

“În această seară, preşedintele ales, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de preluarea funcţiei prezidenţiale, care va avea loc duminică”, a precizat purtătorul de cuvînt desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a scris pe pagina oficială de Facebook că s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de funcţia prezidenţială pe care o va prelua după învestirea de către Parlament.

“Mă voi reîntâlni cu Preşedintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a mai scris Klaus Iohannis.

UPDATE 11:20 – Purtătorul de cuvânt desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, a confirmat miercuri întâlnirea pe care președintele ales și președintele în funcție Traian Băsescu o vor avea la Cotroceni, precizând că cei vor discuta detaliile instituționale ale predării-preluării mandatului.

Niculescu Bran a menţionat totodată că, duminică, după învestirea președintelui Iohannis în Parlament, va avea loc la Palatul Cotroceni o scurtă ceremonie festivă care va marca transferul de putere între cei doi președinți.

***

Preşedintele în funcție Traian Băsescu şi preşedintele ales Klaus Iohannis urmează să se întâlnească miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse oficiale. Cei doi urmează să discute despre mandatul prezidențial, înainte de ceremonia de predare-primire a funcției.

Conform surselor citate de Mediafax, întâlnirea este prevăzută să aibă loc la ora 17.00. Klaus Iohannis va depune jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al Românei, duminică, într-o şedinţă solemnă a Parlamentului.

 

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă