21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportÎnregistrare PNL. Antonescu: Suntem singuri ÎMPOTRIVA lui Băsescu, a PSD şi a...

Înregistrare PNL. Antonescu: Suntem singuri ÎMPOTRIVA lui Băsescu, a PSD şi a unor instituţii internaţionale

Preşedintele liberal Crin Antonescu a luat poziţie faţă de situaţia din USL în cadrul şedinţei secrete a BPN din PNL, în care le-a cerut oamenilor să ia măsuri urgente pentru ca formaţiunea pe care o conduce să obţină în jur de 25% la alegerile europarlamentare.

Preşedintele PNL şi-a anunţat colegii, conform unor înregistrări surprinse de jurnaliştii PeSurse.ro, că sunt singuri ”împotriva lui Băsescu, a PSD şi a unor instituţii internaţionale” şi că tergiversările cu partenerii din PSD trebuie rezolvate ”până la vacanţa parlamentară”.

”Eu sunt absolut de acord că noi trebuie în permanenţă şi să cântărim politic fiindcă e limpede, ne aflăm în o cu totul altă situaţie decât înainte de 9 decembrie cand USL era unul singur si aveam un singur dusman, iar acum acel duşman a devenit aliat pentru partenerul nostru şi să nu spun chiar adversar potenţial, dar efortul lor de extindere este văd în această zonă. Ce spun eu nu e că nu e suficient să ne plângem pentru că normal să încerce să ia pe imaginea lor tot ce e bun în guvern. Astea sunt lucruri naturale – problema e ce facem noi”, a spus Crin Antonescu în cadrul şedinţei PNL.

Acesta a afirmat că este conştient de ”noua conjuctură politică”, spunând că toate lucrurile sunt îndreptate împotriva liberalilor.

”Suntem singuri împotriva lui Băsescu, a PSD şi a unor instituţii internaţionale. Cred că toate aceste poveşti cu tergiversările şi ce fac cei din PSD, eu cred că trebuie să le rezolvăm până la vacanţa parlamentară. Nu zic să discutăm neapărat în termeni de adversari, dar am aruncat ochii peste umăr şi nu le spun adversar. Dar noi vorbim de un partid care are 40% la o strigare, cu PPDD şi cu doamna Udrea că doar sunt colegi întru coabitare. Vorbim de un partid care are mai mult de jumătate din CJ-urile ţării, peste 2.200 de primări şi este privit cu indulgenţă de anumite instituţii. Şi tot acest mastodont este corent si unitar”, a adăugat Antonescu.

Citeşte şi: Antonescu: Episodul Roşca Stănescu e încheiat

Acesta crede că PNL-ul trage acum foloasele pentru că nu a intrat în ”combinaţii temporare cu domnul Băsescu”.

”Nu e vorba doar de prezidenţiale. E vorba că la europarlamentare, dacă PNL nu ia 30% cum spune domnul Turcanu, cu 25% realist la sută, PNL a câştigat bătălia pe dreapta şi chiar dacă PSD ia 40, sper să nu fie atât, vor vedea că pe partea dreaptă suntem doar noi şi se vor gândi să se ţină de angajamente. Dacă noi o dăm în 14-16%, atunci şi eu m-aş spune în pielea lor şi să mă întreb dacă nu se întamplă altceva pe partea dreaptă”, le-a mai spus Antonescu liberalilor.

Înregistrarea poate fi ascultată pe site-ul pesurse.ro.

Cele mai citite

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

Nicușor Dan anunță începerea tratamentelor pentru combaterea țânțarilor

Primarul Nicușor Dan a anunțat că Compania Municipală Eco Igienizare din București a inițiat primul tratament din cele 14 programate pentru acest an, conform...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...
Ultima oră
Pe aceeași temă