21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăSportInotUn milion de lei, de la Guvernul României, ca premiu pentru David...

Un milion de lei, de la Guvernul României, ca premiu pentru David Popovici

Guvernul României a aprobat un premiu pentru David Popovici, după ce acesta a devenit dublu campion mondial la înot.

Premiul va fi în valoare de un milion de lei. Banii necesari provin din Fondul de rezervă al Guvernului. Decizia de premiere a noului campion mondial a fost anunțată de premierul Nicolae Ciucă. Propunerea de premiere a fost un subiect suplimentar discutat în ședința de joi, 23 iunie 2022, a Guvernului României.

Premiul se acordă ca recompensă pentru David Popovici (17 ani), după ce acesta a cucerit două medalii de aur. Acestea au fost la 200 de metri liber și la 100 de metri liber. Campionatul Mondial de Natație s-a desfășurat la Budapesta.

Chiar după prima medalie obținută, cea de la 200 de metri, foarte mulți oficiali, în frunte cu președintele Iohannis, l-au felicitat pe sportivul român. Prima medalie a fost obținută luni, iar cea de-a doua a fost cucerită miercuri, 22 iunie 2022.

Premiu pentru David Popovici și o primire de onoare la Aeroportul Otopeni

David Popovici va reveni la București duminică, 26 iunie. El urmează a fi primit la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă. În mod cert, alături de David se va afla fosta mare sportivă Camelia Potec, ea fiind acum președinta Federației Române de Natație.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Microbuz de transport persoane, implicat într-un accident în județul Timiș. Trei victime, transportate la spital

Un microbuz de transport persoane, în care se aflau nouă adulţi şi un minor, a fost implicat într-un accident rutier, vineri dimineaţa, pe DN6,...

Dan Cărbunaru, clarificări privind majorările salariale din Educație

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, declară că, aşa cum s-a convenit în cadrul negocierilor dintre Guvern şi sindicate, majorarea salarială acordată angajaţilor...

CFR Cluj va juca în Conference League. Ardelenii au câștigat barajul cu FCU Craiova

CFR Cluj s-a calificat în Conference League, după ce a câștigat barajul pentru cupele europene jucat împotriva celor de la FC U Craiova, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă