16 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăSportInotPreședintele Iohannis l-a felicitat pe David Popovici, campion mondial la înot

Președintele Iohannis l-a felicitat pe David Popovici, campion mondial la înot

Președintele Iohannis l-a felicitat pe David Popovici, imediat după ce a devenit campion mondial la înot.

„Prin ambiţia, talentul şi perseverenţa dovedite, ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine”, a declarat șeful statului român, într-un mesaj postat, duminică seară, pe internet.

Un mesaj asemănător transmisese și premierul României, Nicolae Ciucă.

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc. La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, a transmis premierul Ciucă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, la rândul lui, că performanța lui David Popovici demonstrează că sportul școlar trebuie încurajat și susținut de statul român.

„Elevii sunt o resursă continuă de potenţial şi talent pe care nu avem voie să o risipim. Performanţele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul şcolar şi performerii României. Îi ţin pumnii lui David Popovici şi la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber. David, suntem alături de tine, iar românii îţi mulţumesc că îi reprezinţi cu cinste”, a transmis ministrul Educaţiei.

Campion mondial la înot, la 17 ani

Popovici a câștigat, duminică, 20 iunie, proba de 200 de metri liber în Campionatul Mondial de la Budapesta. El a obținut timpul de 1 minut 43 sec 21/100. Românul de 17 ani a devenit astfel campion mondial la juniori și a stabilit recordul mondial la juniori. Pe locurile 2 și 3 s-au situat înotători din Coreea de Sud, respectiv Marea Britanie.

Luni, 21 iunie, David Popovici concurează în proba de 100 de metri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă