12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportÎnotEn fanfare spre Paris 2024. David Popovici, calificat la Olimpiadă

En fanfare spre Paris 2024. David Popovici, calificat la Olimpiadă

Dublul campion european şi mondial David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2024, în proba de 100 metri liber, după a cucerit medalia de aur la Campionatele Naționale de Natație.

Popovici a fost cronometrat cu 47.61 secunde, sub baremul de calificare olimpic, de 48.34 secunde.

„Mi-am propus să fac baremul chiar astăzi, dar am zis că nu e nicio grabă. Asta e frumos, când nu îți dorești ceva cu orice preț, reușești. La orice competiție mergem, eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletul pentru Jocurile Olimpice”, a declarat David Popovici.

David Popovici, care a participat și la precedenta ediție a Jocurilor Olimpice, găzduită de Tokyo, devine astfel primul sportiv român care îndeplinește baremul de calificare pentru Olimpiada de la Paris.

În total, la Campionatul Național, David Popovici a obținut șase medalii de aur în probele de 100 m fluture, 400 m liber, 50 m liber, 100 m liber, 100 m spate și 50 m fluture.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă