3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăSportIncompatibili, plagiatori, puşcăriabili şi amicii SRI. Lista neagră a miniştrilor din cabinetul...

Incompatibili, plagiatori, puşcăriabili şi amicii SRI. Lista neagră a miniştrilor din cabinetul Grindeanu

Spre deosebire de Victor Ponta, care se lăuda cu guvernul „cel mai cinstit“, Liviu Dragnea nu se jenează să trimită în Executiv persoane cu  probleme de integritate.


Cel mai citit articol: Andrei Pleşu îl desfiinţează pe Liviu Dragnea. Scriitorul spune că liderul PSD, şmecherul „de vocaţie”, este mai periculos decât Victor PontaO decizie definitivă privind componenţa noului cabinet urmează să fie luată abia în această după-amiază, dar primele nume vehiculate de presă sunt extrem de controversate. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu arată că ar dori să facă o selecţie şi pe baza criteriilor de integritate. Cei doi vor ca noul cabinet să treacă de Parlament în doar 24 de ore şi să depună jurământul, la Cotroceni, miercuri după-amiaza. Liviu Dragnea a declarat că doreşte chiar ca o primă şedinţă de guvern să se desfăşoare în seara zilei de 4 iaunuarie. „România liberă“ vă prezintă o listă cu problemele viitorilor membri ai Executivului.   

Aripa Securităţii Naţionale

Alte controverse legate de viitorul Executiv sunt legate de prezenţa în acest cabinet a doi membri ai controversatei instituţii înfiinţate de Gabriel Oprea, Academia de Studii de Securitate Naţională. Sorin Cîmpeanu (ALDE, posibil ministru al Comunicaţiilor) şi Mihnea Costoiu (PSD, candidat la portofoliul Educaţiei) sunt membri ai acestei „academii“.


DEZVĂLUIRI: Un mic burghez generos cu PSD. Premierul desemnat, donaţie din venituri nejustificate ale tatălui
Principalele hibe din declarațiile de avere ale viitorului prim-ministru. Ctiți aici tot articolul!Ambii au participat, în vara lui 2016, la tentativa de a bloca verificarea doctoratelor suspecte de plagiat. Marius Nica, PSD, care ar putea prelua portofoliul Fondurilor Europene, este fost ofiţer de informaţii al ministerului Apărării, şcolit la Academia Naţională de Informaţii (ANI).

La Apărare şi Interne sunt vehiculate alte două nume legate de SRI: Georgian Pop (PSD), fost preşedinte al comisiei de control a SRI, şi Gabriel Vlase (PSD), care are un doctorat la ANI, dar, deocamdată, nu există suspiciuni de plagiat. De altfel, şi premierul Sorin Grindeanu a făcut parte din comisia condusă de Georgian Pop şi a urmat un curs scurt, de şase săptămâni, la Academia SRI.


Pe aceeași temă: O cunoscută jurnalistă îl demolează pe Sorin Grindeanu: Rânjea ca o slugă penibilă la dreapta reîncarnării lui Tănase Scatiu
O cunoscută jurnalistă i-a desfiintat pe Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, revoltată de imaginea celor doi din momentul în care liderul condamnat al PSD a anunțat noua numire pentru funcția de prim-ministru. Citiți aici tot articolul!


În plus, Ana Birchall (PSD), care putea ocupa postul de ministru delegat pentru Afaceri Europene, este martor în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012. Fostul premier Ponta este urmărit penal în acest dosar.   

 

 

 

Cele mai citite

Un bărbat din Arad, amendă pentru injurii aduse pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă marți de 1.000 de lei de la jandarmi pentru injurii aduse pe rețeaua de socializare Facebook,...

Ziua Constituției nepromulgate: circul și falsul Republicii

A fost circ la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, de Ziua Constituției, ținută cu ocazia aniversării a 30 de ani de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă