18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportIliescu despre greva USL: Ce e aia grevă parlamentară? Nu se părăseşte...

Iliescu despre greva USL: Ce e aia grevă parlamentară? Nu se părăseşte câmpul de luptă în acest fel

 Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu consideră că noţiunea de grevă parlamentară este discutabilă, apreciind că activitatea în Parlament este un instrument al luptei politice şi că “nu se părăseşte câmpul de luptă în acest fel”, scrie Mediafax.

“Este în discuţie noţiunea asta de grevă parlamentară. Ce e aia grevă parlamentară? Cred că lupta parlamentară este un instrument al luptei politice şi nu se părăseşte câmpul de luptă în acest fel. Altfel trebuie gândite lucrurile”, a declarat Iliescu într-un interviu acordat cotidianului Ring, răspunzând unei întrebări referitoare la greva parlamentară anunţată de USL.

Ion Iliescu a susţinut că de fapt opoziţia urmăreşte o limitare a prezenţei în viaţa parlamentară “pe acele proceduri care să ducă la soluţia firească: demiterea guvernului”.

“De fapt, acestea se şi profilează, nu greva propriu-zis, nu părăsirea parlamentului, ci o limitare a prezenţei în viaţa parlamentară numai pe acele proceduri care să ducă la soluţia firească: demiterea guvernului”, a menţionat Iliescu.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD şi PNL au aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar două abţineri, propunerea lui Victor Ponta ca opoziţia să intre în “protest parlamentar pe perioadă nedeterminată”.

Victor Ponta a propus ca parlamentarii opoziţiei să intre în “protest parlamentar pe o perioadă nedeterminată”.

De asemenea, parlamentarii USL au votat propunerea avansată de preşedintele PSD Victor Ponta, potrivit căreia nu vor folosi în scop personal niciun drept bănesc rezultat în perioada protestului parlamentar, banii respectivi urmând a fi “îndreptaţi” către o direcţie “văduvită” de Guvern.

Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă