14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportIgaş: Este analizată o reorganizare a MAI, probabil că vor fi oameni...

Igaş: Este analizată o reorganizare a MAI, probabil că vor fi oameni care vor pleca acasă

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că se analizează o “reorganizare” a ministerului şi “probabil că vor fi oameni care vor pleca acasă”, însă nu a dorit să precizeze un număr al celor care urmează să fie disponibilizaţi, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor vor fi disponibilizări, Igaş a răspuns: “Suntem în analiză în ceea ce priveşte reorganizarea ministerului, sunt etape începute din perioada ministrului Blaga pe care le vom duce mai departe. Vor fi realocări, dacă vă convine. Probabil că vor fi oameni care vor pleca acasă, dar nu în zone în care avem nevoie de angajaţi”, a afirmat Igaş.

Întrebat care vor fi criteriile pentru disponibilizări, ministrul Administraţiei şi Internelor a spus: “Le vom discuta la momentul potrivit, atunci când toate aceste decizii vor fi luate de sus până jos”.

El nu a dorit să precizeze un număr de persoane care vor fi disponibilizate, susţinând doar că există o evaluare în acest sens, însă, după ce se va lua o decizie, acest număr va fi comunicat, pentru a nu fi creată “o panică nejustificată”.

Traian Igaş a participat, vineri, la o şedinţă în localitatea Buziaş, judeţul Timiş, unde a fost prezentat bilanţul trimestrial al tuturor serviciilor de paşapoarte din ţară, iar apoi s-a întâlnit cu prefectul judeţului, Mircea Băcală, la sediul Prefecturii Timiş.

 

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că principala “ţintă” a ministerului este îndeplinirea obiectivelor pentru integrarea României în spaţiul Schengen, transmite corespondentul Mediafax.

Igaş a afirmat că obligaţiile asumate trebuie îndeplinite la termen pentru ca România să poată adera la spaţiul Schengen, în Timiş existând patru obiective care trebuie finalizate.

“Prima noastră ţintă este integrarea, anul viitor, în spaţiul Schengen. Iar aici va trebui să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte realizarea şi asumarea obligaţiilor în termen. Aici, în Timiş, avem trei, dacă nu chiar patru obiective de finalizat la sfârşitul lunii. Mă refer la aeroport (terminalul non-Schengen de la Aeroportul Internaţional Timişoara – n.r.), Moraviţa, punct de trecere (al frontierei – n.r.) rutier, Stamora, cale ferată, şi nu în ultimul rând Jimbolia. Cred că vom reuşi să ducem la bun sfârşit obligaţiile pe care le avem din punctul de vedere al dotărilor”, a spus Igaş.

El a precizat că decizia de aderare a României la spaţiul Schengen este una “cu o grea componentă politică”, însă speră într-un “vot şi un sprijin” în acest sens din partea unor ţări precum Olanda, Germania şi Franţa.

“Suntem conştienţi că decizia care se va lua la începutul anului viitor va fi o decizie cu o încărcătură şi cu o grea componentă politică. Sperăm ca până anul viitor, în 2011, să reuşim să avem o relaţionare bună şi cu oameni reprezentativi din ţările membre ale UE – Olanda, Germania, Franţa – care să ne dea un vot şi un sprijin în acest sens. De altfel, în agenda mea din acest an o să găsiţi mai multe deplasări în străinătate tocmai în acest sens”, a spus Igaş.

Traian Igaş a participat, vineri, la o şedinţă în localitatea Buziaş, judeţul Timiş, unde a fost prezentat bilanţul trimestrial al tuturor serviciilor de paşapoarte din ţară, iar apoi s-a întâlnit cu prefectul judeţului, Mircea Băcală, la sediul Prefecturii Timiş.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă