12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportHunedoara: Prezenţă la vot de 79,28 la sută la alegerile parţiale din...

Hunedoara: Prezenţă la vot de 79,28 la sută la alegerile parţiale din comuna Baru

Peste 1.800 de alegători din comuna hunedoreană Baru şi-au exprimat, duminică, opţiunea de vot, la alegerile parţiale pentru funcţia de primar, înregistrându-se o prezenţă la vot de 79,28 la sută, transmite Mediafax.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Baru, Corina Dorina Gîrz, votul s-a încheiat la ora 21.00, fără incidente, 1.839 de alegători mergând la urne.

Un număr de 783 de alegători din cei 1.839 s-au prezentat la urne în satul reşedinţă de comună, iar restul în celelete trei secţii de votare din Petros, Livadea şi Valea Lupului.

“Au votat aproape 80 la sută dintre alegătorii înscrişi pe liste. Prezenţa la vot este de 79,28 la sută”, a declarat Corina Dorina Gîrz.

Potrivit acesteia, nu s-au înregistrat contestaţii sau incidente în secţiile de votare.

Alegerile parţiale pentru funcţia de primar al comunei Baru, judeţul Hunedoara, au început, duminică, la ora 07.00, 2.300 de locuitori având drept de vot.

Alegerile sunt organizate după ce fostul edil a demisionat pentru a candida la un post de deputat în judeţ, în cursa electorală fiind înscrişi patru candidaţi.

Pentru alegerea primarului au fost organizate patru secţii de votare în satele aparţinătoare comunei: Baru, Petros, Livadea şi Valea Lupului.

În cursa electorală s-au înscris patru candidaţi: din partea PNL Axente Vladimir Bolesc, din partea PDL Daniel Răducanu, din partea UNPR Angela Elisabeta Dumitrescu, iar din partea PNG Ioan Ceuţa

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a declanşat o anchetă, miercuri dimineaţă, după ce mai mulţi elevi şi preşcolari din satul hunedorean Livadea au participat la o acţiune electorală a PDL în comuna Baru.

Marţi, mai mulţi elevi şi preşcolari au fost duşi în faţa Căminului Cultural din satul Livadea, comuna Baru, pentru a boicota un miting electoral al PNL. Copiii au strigat “Hoţii” şi lozinci în favoarea candidatului PDL la primărie, apoi au încheiat acţiunea printr-un marş prin localitate.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat, miercuri, că a fost informat despre acest lucru marţi seară, după ora 22.00, spunând că situaţia este “regretabilă”.

El a precizat că ISJ a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă în această acţiune au fost implicate cadre didactice.

Candidatul PDL la Primăria comunei hunedorene Baru, Daniel Răducanu, a declarat, miercuri, că nu a coordonat şi nu a participat la acţiunea electorală de la Livadea.

La rândul său, preşedintele PDL Hunedoara, Viorel Arion, a anunţat că va depune o plângere la CNA împotriva televiziunii locale care a difuzat imagini cu copii sugerând că ei ar fi participat la o acţiune electorală, el reclamând că imaginile au fost difuzate de postul care aparţine fiicei liderului PNL Hunedoara.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut declanşarea unei anchete administrative pentru verificarea informaţiilor privind participarea unor copii la acţiunea electorală în judeţul Hunedoara şi a rolului jucat de profesori în această acţiune.

Totodată, PNL Hunedoara a cerut demisia directorului Şcolii Generale din Baru.

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă