Hector Cuper, demis de la naționala Uzbekistanului

Argentinianul Hector Cuper a fost demis din postul de selecţioner al naţionalei de fotbal a Uzbekistanului, devenind primul antrenor care îşi pierde postul în calificările pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2019 - 14:38

Cuper a preluat naţionala uzbecă în august 2018 şi a reuşit să atingă optimile de finală ale Cupei Asiei din ianuarie, înainte de eşecul cu Palestina (0-2) din 5 septembrie, în primul tur al calificărilor pentru Cupa Mondială 2022.

Federaţia uzbecă de fotbal (UFA) a anunţat luni că l-a concediat pe tehnicianul sud-american.

În vârstă de 63 ani, Cuper a calificat Egiptul la CM 2018, iar la nivel de club a reuşit să atingă cu Valencia de două ori finala Ligii Campionilor (2000, 2001).

Uzbekistanul nu s-a calificat vreodată la Cupa Mondială, dar speranţele au crescut după ce la începutul anului naţionala Under-23 a câştigat Cupa Asiei la începutul anului.

În calificările asiatice pentru CM 2020, Uzbekistan face parte din Grupa D, alături de Palestina, Singapore, Yemen şi Arabia Saudită. Doar câştigătoarea grupei accede în următoarea fază a calificărilor, la fel ca şi cele mai bune patru echipe de pe locul doi.

În următorul său meci, Uzbekistan va întâlni Yemenul, pe 10 octombrie, iar cinci zile mai târziu cu Singapore în deplasare.

Comentarii