8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportHandbalXavi Pascual, după ce România a pierdut toate meciurile la European: „Eu...

Xavi Pascual, după ce România a pierdut toate meciurile la European: „Eu sunt fericit cu ce am făcut”

După ce România a suferit înfrângeri pe linie la Campionatul European de handbal masculin, selecţionerul Xavi Pascual, a declarat, joi, la întoarcerea în țară, că este fericit cu evoluția tricolorilor, dar consideră că formaţia sa poate mai mult.

„A fost important pentru noi să jucăm la un turneu final precum acesta după o pauză de 28 de ani. A fost o experienţă bună pentru jucătorii noştri care au jucat pentru prima oară în cariera lor în faţa a 30.000 de spectatori. Nu a fost uşor, dar eu cred că am arătat că avem capacitatea de a creşte şi că acesta este punctul de la care începem pentru a face o naţională pentru viitor. Eu sunt fericit cu ce am făcut la European, dar cred că se poate mai mult”, a afirmat Xavi Pascual.

„Lecţia pe care am învăţat-o la European este că aceasta e realitatea noastră. Toată lumea se gândeşte că se poate câştiga împotriva Austriei, dar nu vedem că ei au jucători mai buni ca noi, care joacă în Bundesliga sau în Champions League. Echipa a demonstrat că are capacitate, iar acum avem nevoie de un plan prin care toată lumea să ajute să îmbunătăţim nivelul jucătorilor noştri”, a explicat selecţionerul României.

Delegaţia primei reprezentative a României a ajuns, joi, la Bucureşti, cu o întârziere de o zi după ce zborul de miercuri a fost anulat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe aeroportul din Frankfurt.

La Campionatul European din Germania, naţionala României a fost învinsă, pe rând, de Austria, 24-31, Spania, 24-36, și Croația, scor 25-31. Tricolorii au terminat turneul pe locul 22 din 24 de echipe participante.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă