19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportHandbalRomânia, debut cu dreptul la Trofeul Carpați. „Tricolorele” au surclasat Elveția

România, debut cu dreptul la Trofeul Carpați. „Tricolorele” au surclasat Elveția

Naţionala feminină de handbal a României a debutat cu dreptul la Trofeul Carpați, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 33-28, joi, în Teraplast Arena din Bistriţa.

Tricolorele au făcut o primă repriză bună, intrând la pauză cu un avans de nouă goluri (20-11). În partea secundă, au ratat mult, au făcut erori şi echipa Elveţiei a reuşit să reducă din diferenţă, dar nu a reuşit să se apropie la mai puţin de trei goluri, 25-22. În final, România a câştigat la un ecart de cinci goluri, cu 33-28.

Selecţionerul Florentin Pera nu a putut-o folosi în acest meci pe Cristina Neagu, accidentată.

În celălalt meci al zilei, Austria a dispus de Portugalia cu 32-20.

Vineri se vor juca partidele Austria – Elveţia (15:00) şi România – Portugalia (19:30).

Turneul de la Bistriţa este o ultimă verificare înaintea participării la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia (29 noiembrie-17 decembrie), la care România va juca în Grupa E, la Herning (Danemarca), urmând să înfrunte în ordine Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Echipa naţională de handbal feminin a României are ca obiectiv la Campionatul Mondial clasarea pe unul dintre locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă