21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportHandbalFranța a câștigat Campionatul European de handbal masculin, după o finală decisă...

Franța a câștigat Campionatul European de handbal masculin, după o finală decisă în prelungiri

Echipa națională de handbal masculin a Franţei este noua campioana europeană, după ce a câștigat finala disputată contra Danemarcei, duminică seară, la Koln, cu scorul de 33-31, după prelungiri.

În ultimul meci al lui Nikola Karabatic la un Campionat European, Franța a început bine, dar danezii au echilibrat partida, iar după 30 de minute de joc scorul era egal, 14-14.

Danemarca a dominat repriza secundă și a condus cu 18-17 și 23-21, dar francezii nu au cedat, iar în ultimul minut au egalat la 27-27, iar meciul a intrat în prelungiri.

La capătul primei reprize de prelungiri scorul a fost 29-29, iar totul s-a decis în ultimele cinci minute. Franța a fost mai prolifică și s-a impus, în final, cu 33-31, adjudecându-și aurul european pentru a patra oară în istorie. Franța se mai încoronase campioană europeană în 2006, 2010 și 2014.

Meciul cu Danemarca a fost ultimul la un Campionat European pentru legendarul jucător francez Nikola Karabatic, care şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului.

Medalia de bronz a fost câştigată de Suedia, în timp ce gazda Germania a încheiat turneul pe locul patru.

Calificată la Campionatul European după 28 de ani, România a terminat pe locul 22, după trei eşecuri categorice în Grupa B: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...
Ultima oră
Pe aceeași temă