9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportHandbalCSM București, noua campioană a României la handbal feminin

CSM București, noua campioană a României la handbal feminin

CSM Bucureşti a învins-o în deplasare pe HC Dunărea Brăila, cu scorul de 29-24, într-un meci din etapa a 23-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, astfel că şi-a asigurat titlul de campioană a României.

Elizabeth Omoregie şi Siraba Dembele Pavlovic au marcat câte 7 goluri pentru „tigroaice”, iar Emilie Hegh Arntzen, Cristina Neagu, Grace Zaadi şi Marina Sudakova au reuşit câte 3 goluri. Evelina Maria Louise Eriksson a apărat 10 şuturi.

De la brăilence s-au remarcat sârboaicele Kristina Liscevic şi Jelena Lavko, autoare a câte 5 goluri fiecare.

SCM Râmnicu Vâlcea a scăpat printre degete victoria în deplasare cu Măgura Cisnădie, 33-33, primind gol în ultima secundă, de la brazilianca Giulia Guarieiro. În min. 39, oaspetele conduceau la o diferenţă de şase goluri, 23-17, iar în min. 51 avea trei goluri în plus, 29-26, însă au încasat patru goluri consecutive şi prin acest semieşec s-au îndepărtat şi mai mult de cupele europene.

Irina Glibko (11 goluri) şi Asuka Fujita (9) s-au remarcat de la vâlcence, iar Iulia Gariaeva (9) şi Giulia Guarieiro (8) au fost cele mai bune de la gazde.

Pentru CSM București acesta este al şaselea titlu de campioană, după cele din 2015, 2016, 2017, 2018 şi 2021.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă