16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportHandbalCSM București, noua campioană a României la handbal feminin

CSM București, noua campioană a României la handbal feminin

CSM Bucureşti a învins-o în deplasare pe HC Dunărea Brăila, cu scorul de 29-24, într-un meci din etapa a 23-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, astfel că şi-a asigurat titlul de campioană a României.

Elizabeth Omoregie şi Siraba Dembele Pavlovic au marcat câte 7 goluri pentru „tigroaice”, iar Emilie Hegh Arntzen, Cristina Neagu, Grace Zaadi şi Marina Sudakova au reuşit câte 3 goluri. Evelina Maria Louise Eriksson a apărat 10 şuturi.

De la brăilence s-au remarcat sârboaicele Kristina Liscevic şi Jelena Lavko, autoare a câte 5 goluri fiecare.

SCM Râmnicu Vâlcea a scăpat printre degete victoria în deplasare cu Măgura Cisnădie, 33-33, primind gol în ultima secundă, de la brazilianca Giulia Guarieiro. În min. 39, oaspetele conduceau la o diferenţă de şase goluri, 23-17, iar în min. 51 avea trei goluri în plus, 29-26, însă au încasat patru goluri consecutive şi prin acest semieşec s-au îndepărtat şi mai mult de cupele europene.

Irina Glibko (11 goluri) şi Asuka Fujita (9) s-au remarcat de la vâlcence, iar Iulia Gariaeva (9) şi Giulia Guarieiro (8) au fost cele mai bune de la gazde.

Pentru CSM București acesta este al şaselea titlu de campioană, după cele din 2015, 2016, 2017, 2018 şi 2021.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă