13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportHandbalCristina Neagu, în echipa ideală a Europei. EHF a desemnat-o cel mai...

Cristina Neagu, în echipa ideală a Europei. EHF a desemnat-o cel mai bun inter stânga

Cristina Neagu a fost aleasă de Federația Europeană de Handbal (EHF) în echipa ideală a sezonului european 2022-2023, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă de la Viena.

În ancheta la care au votat jucătorii, antrenorii şi reprezentanţii presei, Cristina Neagu, sfertfinalistă cu CSM București în Liga Campionilor, a fost aleasă cel mai bun inter stânga.

Norvegia a dominat premiile la feminin, cu patru jucătoare care s-au impus la cele zece categorii, portarul Lunde, interul dreapta Nora Mork, centrul Henny Reistad şi pivotul Vilde Ingstad, care din această vară va evolua la CSM Bucureşti.

Echipa sezonului EHF:

  • Extremă stânga: Emma Friis (Danemarca/Ikast Handbold)
  • Inter stânga: Cristina Neagu (România/CSM Bucureşti)
  • Centru: Henny Reistad (Norvegia/Team Esbjerg)
  • Inter dreapta: Nora Mork (Norvegia/Team Esbjerg), Ana Gros (Slovenia/Gyori Audi ETO KC)
  • Extremă dreapta: Angela Malestein (Olanda/FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Pivot: Vilde Ingstad (Norvegia/Team Esbjerg)
  • Portar: Katrine Lunde (Norvegia/Vipers Kristiansand)
  • Apărătoare: Kathrine Heindahl (Danemarca/Team Esbjerg)
  • Debutantă: Pauletta Foppa (Franţa/Brest Bretagne Handball)

Cristina Neagu a devenit a treia jucătoare din istorie cu cel puţin 1.000 de goluri marcate în EHF Champions League Women, după Jovanka Radicevic şi Anita Gorbicz, iar în prezent ocupă locul secund în ierarhia all-time, cu 1.029 de goluri.

Neagu este şi cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European (EHF EURO), atât la feminin, cât şi la masculin, devenind primul jucător de handbal care atinge 300 de goluri, cu prilejul EHF EURO 2022 (are 303 în total).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă