16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSportHandbalContinuă hegemonia lui Vipers Kristiansand. Norvegiencele au câștigat Liga Campionilor pentru al...

Continuă hegemonia lui Vipers Kristiansand. Norvegiencele au câștigat Liga Campionilor pentru al treilea an consecutiv

Echipa norvegiană Vipers Kristiansand a câştigat trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin pentru a treia oară consecutiv, duminică seara, la Budapesta, după ce a învins-o în finală pe Ferencvaros cu scorul de 28-24.

Artizana victoriei de duminică a fost „veterana” Katrina Lunde, în vârstă de 43 de ani, portarul norvegian reuşind nu mai puţin de 16 parade în finală.

Lunde a devenit astfel singura jucătoare care a cucerit de şapte ori trofeul în Champions League.

În finala cu FTC-Rail Cargo Hungaria, Vipers a avut un forcing în debutul reprizei secunde (scor parţial 7-1), în urma căruia a decis soarta victoriei.

Pentru învingătoare au marcat Jamina Roberts 5 goluri, Ana Viahireva 6, Tuva Ulsaker Hoeve 1, Katarina Jezic 1, Lysa Tchaptchet Defo 1, Ragnhild Valle Dahl 1, Sunniva Amalie Naes Andersen 6, Jana Knedlikova 3, Marketa Jerabkova 4.

Katrine Lunde a apărat 16 şuturi (47,06%), iar Sofie Boerjesson a parat unul (14,29%).

Golurile echipei maghiare au fost reuşite de Anett Kisfaludy 1, Alicia Stolle 1, Emily Bolk 5, Greta Marton 2, Antje Angela Malestein 2, Katrin Gitta Klujber 2, Dragana Cvijic 3, Andrea Lekic 5, Szandra Szollosi-Zacsik 3.

Kinga Janurik a apărat 9 şuturi (32,14%).

În finala mică, Gyori Audi ETO KC a întrecut echipa daneză Team Esbjerg cu 28-27 (16-9).

În sferturile de finală, Vipers a trecut de Rapid Bucureşti cu 31-25 şi 40-31, iar Esbjerg a dispus de CSM Bucureşti cu 32-28 şi 33-31.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...

Vremea – 1 octombrie – Se schimbă temperaturile din prima zi de Octombrie

Duminică, 1 octombrie 2023, vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Vremea în toată țara...

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies