19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportGuvernul îl acuză pe Băsescu de dezinformare, în privinţa certificatelor verzi

Guvernul îl acuză pe Băsescu de dezinformare, în privinţa certificatelor verzi

”Traian Băsescu a dezinformat opinia publică pe subiectul OUG privind certificatele verzi. Legea a fost votată de Parlament, dar a fost blocată de preşedinte, efectul fiind creşterea facturilor la energie electrică”, transmite Guvernul României într-un comunicat de presă.

”Pe subiectul OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a dezinformat în direct, făţiş, voit şi într-un mod iresponsabil opinia publică!

Îl invităm pe domnul preşedinte Traian Băsescu să spună românilor adevărul, anume că Legea pentru aprobarea OUG 57/2013 a fost adoptată pe 17 decembrie 2013 de către Camera Deputaţilor, fiind transmisă spre promulgare pe 19 decembrie 2013”, se mai arată în comunicat.

Ulterior, preşedintele României a cerut Parlamentului reexaminarea reglementării, această solicitare fiind respinsă de cele două camere în luna februarie a acestui an.

Astăzi, acelaşi preşedinte al României a dezinformat media şi cetăţenii României, spunând că din informaţiile sale legea nu a fost votată în Parlament, în contextul în care chiar domnia sa a cerut reexaminarea acesteia, după ce a fost votată în cele două camere!

Legea a trecut deja de votul Parlamentului, de două ori, ultima dată pe 26 februarie, fiind în prezent trimisă de Traian Basescu la Curtea Constitutionala într-o nouă încercare de blocare.

Guvernul arată că legea a trecut deja de votul Parlamentului, de două ori, ultima dată pe 26 februarie, fiind în prezent trimisă de Traian Basescu la Curtea Constituţională într-o nouă încercare de blocare.

”Cerem de urgenţă ca Traian Băsescu să înceteze cu acest blocaj, pentru ca legea să fie promulgată cât mai repede de către preşedintele României.

Îi amintim domnului Traian Băsescu faptul că, prin această lege, Guvernul României intenţionează reducerea numărului de certificate verzi şi, implicit, stoparea creşterii preţului la energia destinată cetăţenilor României şi industriei naţionale.

Prin acest refuz şi blocaj iresponsabil, Traian Băsescu transmite, practic, cetăţenilor români şi reprezentaţilor industriei că nu doreşte ca aceştia să aibă facturi reduse la energie electrică!”, se maki arată în documentul transmis de Guvern

Cele mai citite

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă